09.11.2018

'Unplugged at Mediadom' že drugič

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran tudi letos organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom 2.0«.

Press info

Unplugged at Mediadom 2.0

Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Na prvem izmed Unplugged-ov, v ponedeljek 12. novembra bo nastopil Yan Baray. V torek, 13. novembra, Jure Lesar s skupino, v sredo, 14. novembra, pa perspektivni mladi rockerji Nevermind. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer se izbrane  obalne zasedbe predstavijo v akustični izvedbi. Vstop brezplačen! – Zaradi omejenega števila sedežev je predhdona rezervacija vstopnic obvezna.

Ponedeljek, 12. november 2018 ob 20. uri, Mediadom Piran
Yan Baray je obalni glasbenik, kitarist, pevec, avtor pesmi in producent. Veliko let je aktivno sodeloval  kot kitarist in spremljevalni vokalist pri različnih skupinah. Sledila so leta produkcije skladb in albumov za lokalne glasbenike. Sčasoma pa se je naveličal delati in ustvarjati samo za druge, v njem je zrasla želja ustvariti nekaj svojega, avtorskega. Samostojno je začel delovati leta 2010, kar je vodilo k nastanku prvega albuma: Visions From Another World, ki je izšel junija 2011. Pesmi so odraz doživljanja družbe, notranjega spreminjanja in osebne rasti. Ni skrivnost, da Yan ne le v primorskem prostoru, kjer je sicer doma, temveč tudi širše v Sloveniji, postaja izjemno cenjen producent, ki skrbi za zvočno sliko mnogih primorskih glasbenikov. Je pa Yan v osnovi glasbenik in pravi, da je producentskim izzivom navkljub še vedno najraje na odru. V zadnjem času je izdal še nekaj novih singlov, ki bodo del prihajajočega albuma. Ta bo predvidoma izšel spomladi prihodnje leto.

Torek, 13. november 2018 ob 20. uri, Mediadom Piran
Jure Lesar se z glasbo poklicno ukvarja že vrsto let. Za seboj ima dva izvrstna albuma s svojo ex skupino Eskobars, na katerih je avtor glasbe in besedil, pevec in kitarist. Jure je svojevrsten umetnik, ki z velikim občutkom preplete trd in neposreden kitarski zvok s tankočutnimi in iskrenimi besedili, ki jih na slovenski glasbeni sceni običajno pogrešamo. Na valovih slovenskih radijskih postaj trenutno že vrtijo njegovo novo skladbo mestno kolo, ki prvi single njegovega prvega solo projekta in albuma z naslovom Zemljin sin, ki je izšel v oktobru 2018. Jure Lesar o svojem novem projektu: »To je življenska zgodba, ki je lahko zgodba drugih, a se z njo lahko povežemo in za trenutek najdemo svojo prostost«. Pri projektu sodelujejo Denis Horvat (multiinštrumentalist), David Morgan (bobni), Luka Mrdakovič (bas), Jan Fanedl (kitara), Zoran Čalić (kitara).

Sreda, 14. novembra 2018 ob 20. uri, Mediadom Piran
Nevermind
so obalna petčlanska zasedba. Glasbo, ki jo izvajajo, bi lahko opredelili kot klasični rock s pridihom bluesa. Repertoar sestavlja avtorska glasba, kot tudi priredbe uspešnic sedemdesetih let. Delujejo v zasedbi: Gaj Bostič na bobnih, Peter Bubola za klavirjem in mikrofonom kot backvokalist, kitarist Jakob Sever, Matej Mittendorfer glavni pevec banda in kitarist ter basist Tine Farkaš.