18.01.2018

12. BUMfest v Žalcu

Danes se je, dober teden pred začetkom edinstvenega festivala v Sloveniji BUMfest, odvijala novinarska konferenca.

Press info

12. BUMfest v Žalcu
Foto: FA Sherpa

Festival že 12 let uspešno organizirata Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec in StoP - Slovenski Tolkalni Projekt in ostaja edini slovenski mednarodni festival tolkalnih skupin. Kot vedno, bo tudi prihajajoči potekal v januarju, letošnji bo med 26. in 28. januarjem.

Prva dama letošnjega BUMfesta je Anika Nilles. Mlada Nemka, ki je osvojila virtualni svet, torej svet glasbe, ki se širi po svetovnem spletu. Ima na milijone oboževalcev in je zrušila še zadnje tabuje o ženskih bobnarkah. Richard Filz je človek, ki za svoj koncert ne potrebuje ničesar razen svojega telesa. Piotr Sutt prihaja s Poljske, gostje iz Združenih držav Amerike iz Univerze Radford bodo poslušalcem predstavili svoj pogled na glasbo tolkal, iz Španije pa dobrovoljni in nabriti tolkalci Maspercusion.

»Vem, da se bodo gledalci tudi tokrat odlično počutili na koncertih. Veseli me, da je matineja že polna, medtem, ko so vstopnice za večerne koncerte še na voljo. Je pa opazen trend naraščanja prodaje vstopnic v predprodaji v primerjavi s prejšnjimi leti," je dejal direktor ZKŠT Matjaž Juteršek.

Dejan Tamše, umetniški direktor festivala dodaja: "Letošnji BUMfest bo spet zelo številčen, saj nas čaka poslastica z glasbeniki, tolkalci in plesalci iz šestih držav. Veseli me, da je odziv gledalcev in lokalne skupnosti še vedno tako močan, da z veseljem pripravljamo festival vsako leto znova. Poleg koncertov in delavnic, ki so še vedno brezplačne za vse ljubitelje tolkal, pa bo z nami tudi ambasador BUMfesta Boštjan Romih."