25.09.2017

Avtor, na kant ali v kanto? Na Kantfest!

Razpis je namenjen vsem potujočim bardom, kantavtorjem, raperjem, digitalnim trubadurjem in trubadurkam ter glasbenim rokovnjačem.

Press info

Avtor, na kant ali v kanto? Na Kantfest!

15. Festival kantavtorstva Kantfest International 2017 razpisuje:

mednarodni natečaj za avtorsko glasbo in tekst, ki sodi v zvrst kantavtorstva in doslej še ni bila izdana na nosilcih zvoka.

V poštev pridejo neizdana in neobjavljena dela, izvedena s klasičnimi kantavtorskimi postopki, kakor tudi drugi glasbeni pristopi (računalnik, posneta glasbena podlaga), ki jih izvedete solo ali največ v dvoje.

Organizator išče dobro glasbo z dobrimi besedili. Zgolj instrumentalna dela ne pridejo v poštev. Za tuje ustvarjalce velja, da za besedila, ki niso v angleškem, hrvaškem, srbskem in bošnjaškem jeziku, sami poskrbijo za ustrezen prevod v katerega od omenjenih jezikov ali v slovenščino.

Nastop v tekmovalnem izboru ni honoriran. Organizator tistim, ki so od festivala oddaljeni več kot 150 km, zagotovi prenočitev. Vsem v izboru bo omogočili tudi brezplačen posnetek in sodelovanje na CD kompilaciji, ki bo izšla v promocijske namene.

Prijave pošljite na e-mail: kantfestinternational@gmail.com
- 3 skladbe kot demo posnetek (v mp3 - 128 kbit/s),
- svojo predstavitev in
- tekste (v .doc formatu)

Zadnji rok za oddajo prijave je 9. oktober 2017.

Žirijo, ki bo med prijavljenimi avtorji izbirala najbolj inovativne in prepričljive, sestavljajo: Urška Čop Šmajgert, Teja Klobčar, Jani Kovačič, Adi Smolar, Jure Potokar in Gregor Bauman.

Žirija bo naredila izbor najprepričljivejših in najbolj inovativnih avtorjev, ki se bodo uvrstili na uvodno prireditev 15. Kantfest, ta bo potekala v petek, 3. 11. 2017, v dvorani Doma kulture Ruše.

O izboru boste obveščeni do 23. 10. 2017.

Najbolj izvirnim bo omogočen tudi brezplačen posnetek in sodelovanje na kompilacijskem CD-ju 15. Kantfest, ki bo izšel post festum.

Žirija bo razglasila najizvirnejše oz. zlato Kanto festivala, ki prejme za nagrado studijsko snemanje svoje single plošče. Podeljena bo tudi nagrado Vox Populi izvajalcu, ki ga bo s svojim glasom izbralo občinstvo.

Dobitnik lanske "zlate Kante" se tokrat ne more pojaviti v tekmovalnem izboru, lahko pa sodeluje kako drugače.

Za morebitne dodatne informacije se obrnite na:

Peter Andrej (gsm: 0038641 875 638) ali CEZAM, Center za mlade Ruše, Mariborska cesta 31, 2342 Ruše, Tel: 031 388 635 in www.cezam.org, www.facebook.com/kantfestfestival, http://kantfest.si/