29.06.2016

Trije slovenski predstavniki na Demofestu 2016

Strokovna žirija devete edicije banjaluškega Demofesta, ki bo potekal od 21. - 23. julija, je med 467 prijavljenimi demo skupinami izbrala tudi tri iz Slovenije.

Dušan Mijanović

Demofest 2016

Demofest je glasbeni festival, ki bo devetič zapored potekal v banjaluški trdnjavi Kastel. Ustanovljen je bil leta 2008 z namenom, da ponudi priložnost neuveljavljenim glasbenim skupinam, ki še niso posnele albuma ter pomaga pri oživljanju rock scene na prostoru bivše Jugoslavije. Demofest, ki velja za enega največjih brezplačnih glasbenih festivalov, je bil leta 2013 uvrščen na UNESCOv seznam projektov posebnega značaja za povezovanje in razvoj kultur.

Letošnja osemčlanska strokovna žirija, ki jo vodi priznani glasbenik in skladatelj Vasil Hadžimanov, je med 467 prijavljenimi demo skupinami izbrala tudi tri iz Slovenije. Za nagrado, ki vključuje snemanje in produkcijo albuma v višini 5 000 evrov, se bosta borili tudi mariborski skupini Alice Blue in The Sticky Licks ter Spotless Minds, ki prihajajo iz Celja.

Na festivalu bodo poleg demo skupin nastopila tudi svetovna glasbena imena, kot so Mando Diao, The Sisters Of Mercy in Dub Pistols.