17.06.2016

5. obletnica Trainstationa, Kranj, 17. junij 2016

Ob 5. obletnici kransjkega Trainstation SubArta bodo nastopili Trig Law, Nakajima, Haiku Garden in Mutism, za konec pa še DJ El Gadzé iz Portugalske.

Press info

Trig Law, Nakajima, Haiku Garden, Mutism, DJ El Gadzé

Trainstation SubArt

Trig Law, Nakajima, Haiku Garden, Mutism, DJ El Gadzé

Petek, 17. junij 2016 ob 20. uri

Vstop prost.

Trig Law je sveža slovensko-hrvaška zasedba, ki ustvarja mešanico elektronike, duba, drum'n'bassa in ambientalne glasbe - in to v živo! Skupino sestavljajo prekaljeni glasbeni mački s pestro glasbeno preteklostjo.
Zasedba: Marco Grabber, elektronika; Igor Leonardi, električna in midi kitara; Krešimir Tomec, električni bas; Andrej Zavašnik Zava, bobni

Skupina Nakajima je nastala iz velenjske zasedbe Wreck. Njihova glasba je nekakšna mešanica noise rocka, punka, hardcora 80-ih in še kaj bi se našlo.
Zasedba: Dejan Požegar, vokal; Siniša Hranjec, kitara; Uroš Potočnik, bas; Matic Kadliček, bobni

Haiku Garden je mlada štiričlanska shoegaze/indie rock zasedba iz Ljubljane, ki je nedavno pri založbi Kapa Records izdala svoj prvi EP z naslovom Waver. Že več kot leto dni igrajo avtorske komade, ki nastajajo iz idej posameznih članov skupine, ki jih nato s skupnimi močmi dodelajo v sveže in inovativne pesmi, ki združujejo žanrske vplive post-punka, grungea in psihedelije. K njihovi prepoznavnosti pa je v precejšnji meri pripomoglo tudi sodelovanje na Klubskem maratonu Radia Študent.
Zasedba: Luka Flegar, kitara, vokal; Matevž Bitenc, bas, vokal; Anže Knez, bobni; Klemen Tehovnik, kitara, sintetizator, vokal

Začetki nove kranjske alternativne zasedbe Mutism segajo v leto 2014, ko se je zbralo nekaj mladih nadebudnežev, ki so imeli željo po igranju drugačne metalske glasbe, ki ni omejena s tradicijo in dosedanjo mentaliteto lokalne in pa tudi globalne scene ter njenih privržencev. Po enoletnem raziskovanju različnih odtenkov težke glasbe in pa tudi drugih stilov soničnega izražanja se je lani ustalila trenutna zasedba in začela ustvarjati. Skupina razvija svoj stil, ki sicer izvira iz težkih kovin, vendar ima tendenco zaplavati v vesoljske zvočne podobe ob vedno prisotni psihedelični senzibilnosti.
Zasedba: Kosez, kitara; Galadriel, bas; Chalice, bobni; Neža, vokal

DJ El Gadzé

Več o koncertu