17.10.2015

Allegro – glasbeni abonma Knjižnice Šentjur 2015/16

V Šentjurju se bo 18. oktobra nadaljeval klasično glasbeni program v sklopu abonmaja Allegro. Koncerti se bodo odvijali v prenovljenem Ipavčevem kulturnem centru (IKC) in v Gustavovem salonu Ipavčeve hiše.

Tanja Benedik

Poudarek abonmaja Allegro je na klasičnih vokalno-inštrumentalnih glasbenih delih v izvedbi slovenskih umetnikov v predvsem mlajših in komornih sestavih. V tej sezoni bo po tradiciji izvedeno najmanj eno delo iz repertoarja Ipavcev, kot novost se pa bo v program vključilo tudi ljudsko glasbo.

18. oktobra se bo z nastopom tenorja Danila Kostevška ob spremljavi pianista Ivana Ferčiča ob 19.00 odprl abonma v sklopu Ipavčevih dnevov 2015. 13. decembra se bo odvil glasbeni večer z Linos kvintetom – s flavtistko Ireno Kavčič, harfistko Anjo Gaberc, violinistko Boženo Angelovo, violistko Noro Romanoff in violončelistom Jakom Stadlerjem. Konec decembra bo sledil še nastop Pestrega Tria Rebeka Lili Mladen.

S sklepnim koncertom se bo 6. marca abonma ozrl v ljudsko preteklost z družinskim triom Volk Folk iz Ilirske Bistrice, ki bodo starodavno tradicijo oživljali na goslih, opreklju in kontrabasu.