11.09.2019

Festival MIKK23

MIKK Murska Sobota bo tudi v letošnjem letu pripravil festival MIKK23 (13. - 16. september 2019) s katerim bo obeležil triindvajset let mladinske kulture v Murski Soboti.

Press info

Festival MIKK 23

V petek, 13. septembra bo v sklopu festivala MIKK23 glasbo iz vinilnih plošč na grajskem dvorišču zvečer vrtel Bakto iz ekipe Tetkine radosti.

Drugi dan festivala v soboto, 14. septembra bo na MIKKovi terasi v popoldanskem času potekal MIKK Art Market, kjer bodo umetniki imeli možnost prodaje unikatnih umetniških izdelkov. Obiskovalci bodo imeli možnost kupiti tudi glasbene plošče, CDje ter majice. V koncertnem delu festivala bodo zvečer v klubskem prostoru nastopili High5 ter Vojko V.

Tretji dan festivala v nedeljo, 15. septembra bo na MIKKovi terasi za ležerno nedeljsko popoldne posrkbel DJ Martin13 s svojim izborom glasbe iz vinilk. V pozno popoldanskem času bo sledila še otroška predstava Lutkovnega gledališča Pupilla z naslovom ZooPotniki.     

Festival se zaključi v ponedeljek, 16. septembra, ko bo potekala Metal klavnica LIII v klubskem prostoru na kateri bodo nastopile metalske zasedbe Putrid Pile, Vulvathrone in Anime Torment.

Petek, 13. september 2019

Bakto (Tetkine radosti) je z kolegoma pred leti začeli z raziskovanjem po glasbeni skrinjici nostalgičnih 60., 70. in 80. naše skupne bivše države in so našli tono zlatega funka, žlahtnega soula, srebrnih šlagerjev, bronastega diska ter diamantne hipijade. Izkopaninam se bo lahko prisluhnilo v petek, 13. septembra, ko bodo znotraj soboškega grajskega dvorišča zapeli in zaigrali Josipa Lisac, Darko Domijan, Oto Pestner, Zdenka Kovačiček, September, Tihomir Pop Asanović, Ljupka Dimitrovska ter številni drugi.

Sobota, 14. september 2019

High5, trap gospodarji Zagreba niso več sveže ime na sceni, saj imajo za sabo že dva odlična albuma, katera jih uvrščajo visoko na regionalni hip hop sceni.  Le leto dni po izidu prvega albuma je bilo potrebno da High5 postanejo eni od najboljših novih rap izvajalcev na Hrvaškem ter rudi v regiji, saj so se na njihovem prvem solo nastopu v velikem pogonu zagrebške Tvornice kulture uspeli vpisati v zgodovino kot prvi band, ki je uspel razprodati Tvornico samo z enim izdanim albumom.

Vojko V (aka Vojko Vrućina), splitski reper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka, se je lanskega leta ponovno odločil za plovbo v samostojnih vodah. Vsi na sceni so nekako pričakovali, da bo prihajajoči izdelek kvaliteten, nihče pa si ni upal zamisliti, kakšen velik, ogromen fenomen bo Vojko postal. Že prvi singel z albuma Vojko, “Ne može”, je povzročil pravo evforijo, parola “Ne može” se je zažrla v vsakdanji sleng pri naših sosedih, del evforije pa je pljusknil tudi čez našo mejo. Njegovi hiti  imajo na YouTubeu po več milijonov ogledov. Vojkomanija še zdaleč ni končana – Vojko je osvojil skupno šest nominacij za hrvaško glasbeno nagrado porin, za najboljši album, najboljši album klubske glasbe, za moško vokalno izvedbo in za likovno oblikovanje, hit “Ne može” pa za pesem leta ter videospot leta.

Nedelja, 15. september 2019

DJ Martin13 se z vrtenjem plošč ukvarja že skoraj pol svojega življenja. V tem času je gostoval na različnih glasbenih festivalih, doma in v tujini. Med najbolj odmevnimi so prav gotovo Easter Rumble v dunajski Areni, Dolce Vita v Rovinju, slovenska Rockin' Riviera, avstrijski Rollin' Dudes in prvi Ljubljana Sweet Swing Festival. Nad rock 'n' roll glasbo se je navdušil že kot otrok, v neustavljivo brskanje po njej pa ga je dokončno pahnila knjiga »Zgodovina Rock Glasbe v Stripu«.

ZooPotniki je lutkovna predstava brez besed v izvedbi Lutkovnega gledališča Pupilla, s poudarkom na animaciji vsakdanjih predmetov iz prtljage in jo namenjena gledalcem vseh starosti. Predstava je izredno gledljiva, polna humorja in domišljije.

Ponedeljek, 16. september 2019

Anime Torment so češka death metal skupina, ki je nastala leta 2007. Po nekaj kadrovskih menjavah v skupini so leta 2011 izdali EP Sakura.  Spomladi 2011 je skupina dobila novega kitarista, ki je skupino približal še bolj sodobnemu death metalu.

Soboška skupina Vulvathrone je skozi leta obstoja zamenjala nekaj članov, a kot štiriglava pošast je igrala na mnogoterih koncertih s skupinami kot so Dying Fetus, Napalm Death, Nile, Incantation, Lividity, Abrasive, Sanatorium itd., in festivalih kot so Metalcamp (zdaj poznano pod imenom Metaldays), Metalfest Austria, Rockmarathon Hungary itd.

Legendarna ameriška brutal death metal skupina Putrid Pile je nastala leta 1995. Po prvem demo posnetku so dobili izvrstne kritike metalske scene ,potem so začeli posvečati čim več nastopom v živo, katerim so ostali zvesti do današnjih dni. Putrid Pile veljajo med poznavalci metalske scene za eno od najkvalitetnejših v svojem žanru. V MIKKu se nam obeta ekskluziven nastop. 

Do konca leta 2019 bodo v MIKKu izvedli še naslednje dogodke: 

20. septembra bodo gostili zasedbi Lvmen in Inhibis v sodelovanju z domačo založbo GBTM

5. oktobra bodo v sodelovanju z društvom Prostor Cezam Čakovec in 3FF prvič izvedli dogodek Blast From The Past, ki bo gostoval v MIKKu na katerem se bo poslušalo thrash glasbo devetdesetih

12. oktobra bo gostoval koncertni Klubski maraton Radia Študent, kjer bosta nastopili skupini GLOG, Lovekovski  ter 26. oktobra nastopijo DžeZZva v sklopu avstrijskega festivala JAZZLIEBE/LJUBEZEN

Novembra imajo v planu izvesti še dva koncertna večera, sredi decembra nas čaka še Metal klavnica ter tradicionalni Božični koncert.