20.11.2019

Festival Rojišče 3. del

Festival Festival Rojišče 3. del se bo v petek, 22. novembra, odvijal na treh lokacijah na Vrhniki.

Press info

Festival Rojišče 3. del

Humanistično in umetniško društvo "O" organizira Festival Rojišče 3. del.

Petek, 22. november 2019 - Vrhnika

ob 18. uri, HumanFish
MaRuŽi TjažDaGa
Zasedba: Andrej Boštjančič - Ruda, Matjaž Bajc, Žiga Ipavec


MaRuŽi TjažDaGa se je leta 2017 zbral na pobudo Matjaža Bajca, da bi izvajali njegove skladbe, ki jih je spisal za trio. Po nekaj vajah so ugotovili, da se ne morejo upreti svobodni improvizaciji ter se ji morajo prepustiti in dali Matjaževe kompozicije na čakanje. Oktobra letos so snemali material za prvenec, ki bo izšel naslednje leto. Vsi trije člani igrajo v številnih zasedba in sodelujejo z glasbeniki iz različnih glasbenih žanrov.

ob 20. uri, Cankarjev dom Vrhnika
Nuclear Dream Weavers Compound
Zasedba: Linda Sharrock, Mario Rechtern, Marina Džukljev, Tomaž Grom, Jošt Drašler, Aleksandar Škorić, Vid Drašler


Zasedba Nuclear Dream Weavers Compound je bila stkana na Improconu leta 2017. Eksplozivna mednarodna spojina (tradicije free jazza in prosto-improvizirane ustvarjalne sile sodobne zvočnosti) obeta večer ognjevite skupinske igre. Vrhniški snemalni koncert napoveduje racionalno-emotivno-sporočilno izkušnjo.

ob 22. uri, Klub Zakon
Etcentral
Zasedba: Boštjan Simon, Marek Fakuč

Etceteral je, na repetitivnosti osnovani protokompozicijski poliritmični sežetek jazzovke in elektronske muzike trializma saksofona, bobnov in sprožajočih se elektronskih (z)možnosti. Zasnovani demo posnetek je izhodišče za koncertiranje in poizkuse, ki naj šele v procesu igranja rezultirajo v izčiščenem dolgometražnem albumu.

DJ program
Aleš Rojc


S komentarji, recenzijami, intervjuji, kritiko in glasbeno opremo (ter drugim), sooblikuje Aleš Rojc tako glasbeno uredništvo Radia Študent, kakor tudi (preostanke?) misli javnega prostora, medijske krajine in drugih pobud. Širina glasbenega zanimanja obeta bogat nabor muzik.