26.10.2017

fundaMENT Serial #2: Lucija Ivšić

13. novembra se bo odvilo drugo srečanje v fundaMENT Serialu. Prihaja Lucija Ivšić, frontwoman hrvaških Punčk in bookerka LA Agency iz Zagreba.

SIGIC

fundaMENT Serial - predavanja #2: Lucija Ivšić

fundaMENT Serial je osredotočen na vabljenje tujih glasbenih profesionalcev, ki predstavljajo svoje prakse, izzive, težave in priložnosti, s katerimi se pri svojem delu srečujejo. Predvsem pa predstavljajo glasbeno okolje iz katerega prihajajo, z namenom, da slovenskim bendom in njihovim zastopnikom približajo ta teren in jim predstavijo poti in možnosti za širjenje njihovega dometa v mednarodni prostor. 

Lucijo Ivšić slovenska javnost že pozna kot frontwoman, pevko in kitaristko hrvaške zasedbe Punčke. Malokdo pa ve, da je v bendu zadolžena tudi za booking in management. Bend lahko torej številne aktivnosti, ki zadevajo koncertiranje in predstavljanje, opravi kar sam. Seveda, če ima nekoga, ki je kot Lucija.

Lucija je zaposlena v zagrebški LA Agency, kjer nastopa kot booker varovancev agencije, hkrati pa asistira pri organizaciji balkanskih turnej številnih drugih tujih zasedb. Je agentka zasedb Jonathan, M.O.R.T, NLV ter Lovely Quinces in Borisa Štok (ex Quasarr). Je asistentka produkcije številnih koncertov pod okriljem LA Agency (The Kills, Warpaint, The Cult, Duran Duran, Pet Shop Boys…), sodeluje pa tudi v produkciji festivalov s področja filma in fotografije (Motovun Film Festival, Dnevi hrvaškega filma, Organ Vida…)

Srečanje bo potekalo v hrvaškem jeziku. Zgodilo se bo 13. novembra, ob 18. uri na SIGIC-u (Trg francoske revolucije 6, Ljubljana). 

Udeležba je brezplačna, treba se je le prijaviti TUKAJ