28.11.2017

fundaMENT Serial / predavanja na temo glasbenega posla: Chris Eckman

11. decembra v našo družbo prihaja Chris Eckman, glasbenik in direktor mednarodno uspešne zgodbe Glitterbeat Records. Tema: glasbeno založništvo.

Peter Baroš

fundaMENT Serial / predavanja na temo glasbenega posla: Chris Ekcman

Chris Eckman je glasbenik, glasbeni producent in založnik, ki mu lahko pripišemo snovanje najmanj dveh fantastičnih glasbenih zgodb. Prva se imenuje The Walkabouts, legendarna glasbena skupina iz Seattla, druga pa Glitterbeat, glasbena založba, ki je letos že četrtič zaporedoma prejela nagrado za najboljšo založbo glasb sveta, ki jo podeljuje WOMEX. Med soustanoviteljstvom The Walkabouts in soustanoviteljstvom Glitterbeata se je Chris preselil v Slovenijo, kjer še vedno aktivno deluje kot skladatelj, glasbenik in glasbeni producent. Njegovo maslo je tudi ustanovitev podzaložbe tak:til, ki je letos izdala drugi album domače zasedbe Širom. In pripomogla, da so se Širom na široko odprla vrata v mednarodni glasbeni trg. 

S Chrisom se bomo pogovarjali o glasbenem založništvu. Ker je namen fundaMENT Seriala vezan predvsem na spoznavanje praks, ki želijo domačim glasbenikom olajšati prodor v tujino, bo fokus debate predvsem glasbeno založništvo in njegov mednarodni domet. Spoznali bomo zgodbo Glitterbeat Records, izvedeli kakšna je filozofija te založbe, kako izbira artiste, kaj jim v mednarodnem okolju omogoča in kaj jim nudi. Kako naj glasbenik najde primerno založbo? Kako naj založba najde primernega glasbenika? Kaj pomeni biti glasbeni založnik v finančnem smislu? In ne nazadnje: kaj si Chris o glasbenem založništvu danes misli kot glasbenik in glasbeni producent?

fundaMENT Serial / predavanja na temo glasbenega posla: Chris Eckman
Ponedeljek, 11. december, ob 18. uri
SIGIC (Kogojeva dvorana DSS), Trg francoske revolucije 6, Ljubljana

Srečanje s Chrisom Eckmanom bo potekalo na način moderiranega pogovora. Moderator bo Rok Košir, dolgoletni sodelavec festivala Druga godba. Pogovor bo potekal v angleškem jeziku. 

Udeležba na fundaMENTu je brezplačna, potrebno se je le prijaviti TUKAJ