14.11.2017

Gallina deLux vabi s serijo koncertov po Ljubljani

Vokalna skupina Gallina že sedem let svojo pozornost namenja izvajanju raznolikih zvrsti vokalne glasbe, posebno pozornost pa namenja spodbujanju skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice.

Sigic

Gallina deLux vabi s serijo koncertov po Ljubljani
Foto: Arhiv Gallina

S koncerti Gallina deLux v sklopu projekta Izrazi štirih, se Gallina v letošnjem letu predstavlja na različnih atraktivnih lokacijah Mestne občine Ljubljana in drugod po Sloveniji. Naslov projekta Izrazi štirih se nanaša na štiridelno zasnovan program v katerem Gallina slovensko ljudsko glasbo povezuje s tujimi ljudskimi in slovensko sodobno glasbo s slovenskimi popularnimi skladbami. S tem skupina slovensko ljudsko glasbo umešča v širši kontekst svetovne glasbe, slovensko glasbo sodobnih avtorjev pa povezuje z glasbo slovenske popevke, saj so avtorji obeh področij posegali ali še posegajo po besedilih istih avtorjev. Na koncertih bodo izvedene prav za to priložnost napisane novitete slovenskih skladateljev Alda Kumarja in Andreja Makorja. Prvi koncert bo 16. novembra ob 19.30 v desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani.

Koncerti Gallina deLux bodo arhitekturno in akustično atraktivne  prostore s pomočjo oblikovanja svetlobe povezali z glasbenim vzdušjem posameznih skladb raznolikega programa s poudarkom na ustvarjalnosti slovenskih avtorjev. Svetloba iz arhitekture izpostavi posamezne detajle, hkrati pa podpira vzdušje in atmosfero posameznih skladb, s čemer deluje kot povezovalni element med arhitekturo in glasbo.

V Gallini pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj pojejo Maša Simčič, Živa Kolenc, Ana Plemenitaš in Višnja Fičor.