19.08.2019

Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju

V Tržiču se obeta še sklepno dogajanje glasbenih večerov letošnjega poletja.

Press info

Festival Paradiž

Od maja so se v muzeju že zvrstili nastopi Andreja Šifrerja, Jazz Ladies in skupine The Pocket Ensemble. V petek, 23. avgusta, ob 20.30 bo na vrtu Tržiškega muzeja še koncert skupine Katrinas, v soboto pa se dogajanje, imenovano Festival paradiž, začne v starem mestnem jedru ob 18.30 z godalkanjem s Slovenian Fiddle Gang in kuhno na prostem.

Ob 20.30 bo koncert Big Banda RTV Slovenija pod vodstvom Lojzeta Krajnčana z gosti Nuško Drašček, Romano Krajnčan in Ladom Bizovičarjem.

Umetniška vodja Glasbenih večerov Romana Krajnčan: »Tudi letošnji cikel Glasbenih večerov v Tržiškem Muzeju je bil navdušujoč, glasbeniki odlični, publika pa zvesta in številna. Že na prvem koncertu v maju je Pollakov salon pokal po šivih, ko je bil gost legendarni Andrej Šifrer. Njegov izjemno širok glasbeni opus prepleten s poezijo ter njegove življenjske zgodbe so bile v tako intimnem ambientu posebno doživetje. V juniju so nas očarale gospodične, prav vse akademsko izobražene glasbenice, Jazz Ladies, ki so s svojim simpatičnim nastopom pričarale popolno poletno noč. Vrhunec je bil prav gotovo koncert skupine The Pocket Ensemble z glasbenimi virtuozi kot so Boštjan Gombač, Lojze Krajnčan, Kristijan Krajnčan, Petra Vidmar in Robert Jukič, ki so z mnogimi inštrumenti s celega sveta navdušili z magično glasbo, gongi, etno ritmi in predvsem s srčno izvedbo.«