01.10.2019

Grajska muzika pêtič

Že peto leto zapored na Ljubljanskem gradu pripravljajo cikel koncertov, poimenovan Grajska muzika. Tokrat bo v znamenju žensk.

Press info

Grajska muzika pêtič

Spored prinaša tri koncerte priznanih pevk, glasbenic in zasedb, ki jim je skupno povezovanje klasične in popularne glasbe. Prvi večer, 3. oktobra, bo nastopila glasbenica Raiven, ki se po navdih rada odpravi tudi na področje klasične glasbe, sicer pa se ustvarjalno izraža v slogu sodobnega električnega popa. Nepogrešljiv del njenih koncertov ostaja harfa, elektronski zasedbi pa se v novem projektu pridružijo še godala.

Tri akademske operne pevke, Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli, bodo 4. oktobra v družbi klasičnih glasbenikov in didžeja JAMirka izvedle enkratni projekt Tosca Beat, v katerem se operno petje in klasika zlijeta z urbanimi ritmi in popularno klubsko elektronsko glasbo.

Na sklepnem koncertu v soboto, 5. oktobra, pa se bo predstavila Anja Bukovec, mednarodno priznana klasična violinistka in vrhunska glasbenica, ki v svojih nastopih spretno prepleta klasično in filmsko glasbo, pop in etno.

Vsi koncerti bodo na sporedu v Hribarjevi dvorani ob 21. uri.