12.11.2016

Haiku Garden, Seven Mouldy Figs, Mladinski kulturni klub Črnomelj, 12. november 2016

V Mladinskem kulturnem klubu Bele krajine bosta v soboto, 12. novembra nastopili skupini Haiku Garden in Seven Mouldy Figs.

Press info

Haiku Garden, Seven Mouldy Figs

Mladinski kulturni klub Črnomelj

Haiku Garden, Seven Mouldy Figs

Sobota, 12. november 2016 ob 22. uri

Vstopnina: 3 EUR

Haiku Garden so štiričlanska zasedba iz Ljubljane, delujoča od leta 2014. Zven benda temelji na shoegazu in dreampopu, obogaten pa je z mastno distorziranimi kitarskimi izleti ter zasanjanim psihedeličnim večglasjem. Po nekaj uspešno izpeljanih nastopih v vlogi predskupine, ko je bend ogreval občinstvo pred avstrijskimi posebneži Mile Me Deaf ter srbskim dvojcem VVhile, je Haiku Garden jeseni 2015 opozoril nase predvsem kot del karavane Klubskega maratona Radia Študent.

Januarja 2016 je bend v vadbenih prostorih po načelu DIY pričel s snemanjem prvega EP-ja. Kratkometražec Waver je pri domači neodvisni podtalni založbi izšel 12. maja, izid pa je skupina pospremila z nabito polnim koncertom oziroma 'release partyjem' v ljubljanski Gala Hali na Metelkovi. EP je zasedba predstavila na številnih slovenskih odrih, med drugim tudi na festivalih Trnje, Baraka, In memoriam Peter Hafner, INmusicMENT, pred nastopom ameriških atmosferikov King Who pa je navdušila tudi hrvaško občinstvo v Zeleni dvorani v Zaboku.

Seven Mouldy Figs (7MF) je alternativni rock bend iz Zagreba, aktiven od pomladi 2013. Z nekaj spremembami zasedbe v trenutni trio postavi igrajo od poletja 2014 in nadaljujejo v nekoliko psihadelični smeri z Lauro N. na bobnih, Lauro M. na bass kitari in Lucijo, ki pri 7MF igra kitaro in poje. Ženski alternative rock trio ima za sabo dva EP-a, ogromno koncertov po Hrvaški, Sloveniji, Avstriji, Švedski, Srbiji in BiH in izvaja samo avtorsko glasbo z besedili v angleščini. 7MF-ov prvi album, Labyrinth, je izšel septembra letos.