08.03.2018

INES vabi k prijavam na Live at Heart

Švedski festival Live at Heart bo letos potekal med 5. in 8. septembrom 2018 v mestu Örebro.

Press info

Live at Heart

INES - Innovation Network of European Showcases je mreža osmih showcase festivalov (v katero je včlanjen je tudi MENT Ljubljana); je evropsko financiran projekt, ki omogoča, da se bendi in delegati prijavljajo na razpisane showcase festivale in jim mreža krije stroške. Poleg MENT-a so vanj vključeni še festivali: Monkey Week (SP), Waves Vienna (AT), Spring Break (PL), Sonic Visions (LX), Live at Heart (SE), Liverpool Sound City (UK) in Westway Lab Festival (PT).

Skozi ta program so mladi glasbeni talenti lahko deležni enake evropske izpostavljenosti in priložnosti, in sicer tako, da z nastopanjem na showcase festivalih po Evropi zgradijo svojo mednarodno kariero. Partnerji INES nominirajo okoli deset obetajočih mladih talentov iz svoje države za kroženje po sodelujočih evropskih festivalih. Naj omenimo, da so bili za slovenske predstavnike "INES talentov 2018" izbrani: Darla Smoking, Bowrain, It’s everyone else, Kukushai, Neomi, Nesesari Kakalulu, Matter, Koala Voice, Haiku Garden in FUTURSKI. Seveda pa se k udeležbi na izbranih showcase festivalih preko INES lahko prijavijo tudi drugi glasbeniki različnih žanrov, selekcijo pa nato opravi izbirna komisija.

Vsekakor pa je potrebno izpostaviti, da infrastruktura platforme INES ni namenjena zgolj glasbenikom, temveč tudi glasbenim profesionalcem (managerji, producenti, organizatorji, PR-ovci ipd.). Program financiranja profesionalce podpira pri obiskovanju evropskih showcase festivalov, z namenom, da odkrivajo bende, ustvarjajo mreže poznanstev, se izobražujejo in oblikujejo sinergije. Udeležite se INES showcase festivalov in konferenc brezplačno ter prejmite finančno podporo za potne in nastanitvene stroške (število vabil je omejeno).

Trenutno so odprte prijave za Live at Heart - več o pogojih sodelovanja preverite na spletni strani organizatorja.