14.05.2016

INmusicMENT @ Hangar bar, Izola, 14. maj 2016

Izbrana peterica (Haiku Garden, Hulahoop, John F. Doe, Liamere, Prismojeni profesorji bluesa) bo 14. maja nastopila v izolskem Hangar baru. Dva izvajalca bosta dober mesec pozneje nastopila še na zagrebškem festivalu INmusic.

Press info

INmusicMENT

Hangar bar, Izola

INmusicMENT

Sobota, 14. maj 2016, ob 20. uri

Med 93 prijavami je nastopajoče izbrala komisija: Maja Pavlin (Aritmija), Jernej Sobočan (Val 202) in Jaka Špiler (Radio Študent, Festival Tresk).

Koncert se v Hangar baru 14. maja prične ob 20h, ob koncu pa bo za nastop na INmusicu eno zasedbo izbralo občinstvo, drugo pa komisija, ki jo bodo sestavljali predstavniki festivala INmusic in Hangar bara. Vstop na dogodek je prost.

Nastopajoči:

Prismojeni profesorji bluesa: Eksplozija bluesa, ki je več na odru kot doma. Na letošnji prvenec “Family” pleše cela familija.

Liamere: Projekt pevke in in tekstopistke Malidah ter aranžerja in producenta Fergusona. Temačna elektronika in trip-hop srečujeta klasično pop strukturo, v živo pa duo postane trio, ko se jima na odru pridruži basist Anej Kočevar. John F. Doe: John F. Doe je rock bend s širino indieja in garaže. Lani je povil prvenec, še prej prepričal s kakovostjo svojih videov. Čas je, da odkrijemo “neznanca”.

Hulahoop: Poskočen pop, zabaven funk in kup nalezljivih melodij so leta 2014 Hulahoop ustoličili kot prve Slovence, ki so zabeležili zmago na banjaluškem Jelen Demofestu, to pa nadgradili še z lanskim prvencem “The Best Of”.

Haiku Garden: Shoegazerski mladci razpeti med prelestnimi melodijami in zidovi kitarske distorzije. Lani so se kalili na Klubskem maratonu, 12. maja pa izdajo prvenec “Waver” (KAPA Records).  

Več o dogodku


MENT je projekt, ki se osredotoča na promocijo domače aktualne glasbe v tujini, obenem pa organizira dogodek MENT Ljubljana, ki se bo naslednje leto na različnih lokacijah odvil že tretjič in sicer med 1. - 3. 2. 2017.

Festival INmusic je navečji hrvaški festival popularne glasbe se bo letos odvil že enajstič in ponovno napoveduje nabor svetovno priznanih aktualnih imen. Tako so med drugimi napovedani tudi PJ Harvey, Florence + the Machine, Skunk Anansie, Yeasayer, The Kooks, The Coral, Wilco in drugi.