02.09.2016

Jazzetna: Tečaj Glasbena industrija – ubesediti glasbo

Jazzetna vabi k vpisu na tečaj: Glasbena industrija – ubesediti glasbo, ki je namenjen srednješolcem in mladim do 25-ega leta.

Press info

Jazzetna: Tečaj Glasbena industrija – ubesediti glasbo
Foto: Urška Lukovnjak

Dandanes smo skorajda vsi primorani biti pismeni, saj moramo kolegom in sodelavcem vse pogosteje postreči z novicami ali krajšimi oblikami vsebinsko različnih besedil, ki pa jim vladajo bolj ali manj iste zakonitosti. Ker glasba običajno predstavlja skupni imenovalec vseh nas, ne glede na žanrsko opredelitev, bomo na tečaju Glasbena industrija: ubesediti glasbo [http://jazzetna.com/vabljeni-k-vpisu-glasbena-industrija-ubesediti-glasbo-tecaj-za-pridobivanje-splosnih-znanj-na-temelju-glasbe/] ljubezen do nje pretvorili v znanja, ki jih lahko uporabimo na vseh področjih življenja. Dotaknili se bomo organizacije dogodkov, stikov z mediji, snovanja vabil in priprave besedil za programske knjižice ter napovednike, se pogovarjali o promocijskih besedilih in se še posebno posvetili publicističnim oblikam, kakršne so novice, intervjuji, portreti, kritike idr.

A da nabiranje izkušenj ne bo preveč plastično in enostransko, kot pogosto zna biti, bo tečaj temeljil na skupinskem in individualnem delu, diskusijah, primerjavah ter praktičnih nalogah, opravljenih pod budim očesom mentorice. Pridobljeno znanje boste lahko preizkusili na enem od slovenskih glasbenih festivalov ali skozi organizacijo lastnega dogodka, se udeležili koncertov, medtem ko bodo kakovostni publicistični izdelki udeležencev objavljeni.

Tečaj je namenjen srednješolcem in mladim do 25-ega leta. Glasbeno predznanje ni potrebno, medtem ko je žanrska opredelitev povsem brezpredmetna. Prijave do 20. septembra. Število prijavnih mest je omejeno.

Obseg izobraževanja: 18 šolskih ur in celoletno mentorstvo

Termini srečanj: vsak zadnji ponedeljek v mesecu ob 17.00 uri (prvo srečanje v ponedeljek, 26. septembra, zadnje maja 2017)

Kraj izvajanja: Ljubljana center (natančnejšo lokacijo boste prejeli ob prijavi)

Cena (promocijska): 160 eur (račun lahko poravnate na prvem srečanju ali z nakazilom na transakcijski račun; možno je tudi plačilo v dveh obrokih)

Prijave na: elektronski naslov jazzetna@gmail.com ali nina@jazzetna.com ali na telefonski številki 041 528 601.

Tečaj vodi Nina Novak [www.ninanovak-oiseau.com], univerzitetno diplomirana muzikologinja s statusom samozaposlene v kulturi (recenzent/kritik, pesnik). Je avtorica več kot tristo publicističnih prispevkov, urednica glasbene znanstvene monografije in ustanoviteljica portala Jazzetna [www.jazzetna.com]. Sodeluje z vodilnimi slovenskimi glasbenimi institucijami in izvajalci ter vodi tečaje in delavnice tako za odrasle kot otroke.