12.11.2017

9. Obmejni dnevi jazz, blues in glasb sveta jugovzhodne Štajerske

Letos bo festival JAZZliebe/ljubezen, ki se vse od konca oktobra do konca novembra odvija na različnih lokacijah na območju jugovzhodne Štajerske, potekal tudi v Murski Soboti in na Ptuju.

SIGIC

JAZZliebe/ljubezen

Jazzliebe/ljubezen je eden največjih meje presegajoči jazz festivalov v Evropi. 28 koncertov presega meje in povezuje ljudi. Glasba, še posebej jazz, namreč ne pozna meja.

Prva edicija festivala JAZZliebe/ljubezen se je zgodila leta 2009. Organizatorji so koncerte od prve edicije dalje na slovenski strani prirejali v Gornji Radgoni, Murski Soboti, Radencih in na Ptuju. "MIKK Murska Sobota je v letošnjem letu prvič v svoji zgodovini eden od partnerjev že 9. obmejnega festivala JAZZliebe/ ljubezen, katerega namen je povezati ljubitelje jazza v širši regiji jugovzhodne Štajerske in tako ustvariti platformo za bodoča sodelovanja in krepitev scene na obeh straneh meje," je povedal Vladimir Petković, vodja kulturnega programa v Klubu MIKK.

Letos glasbeniki iz Slovenije v programu festivala niso zastopani, v preteklosti pa so se že predstavili Samo Šalamon, Džezzva, Mia Žnidarič...

Petek, 17. november ob 21. uri, Klub MIKK, Murska Sobota

OrGanic FunkaDelic je groove - jazz projekt, ki od ustanovitve naprej (leta 2013) deluje
predvsem na graški glasbeni sceni. Zmes jazza, funka in bluesa temelji na klasičnem triu.
Fabian Supancic svoj zvok orgel prijetno meša z bas linijami in skupaj z Rolandom
Haslimeierjem na bobnih proizvajata melodičen groove. Akordi in kitara, ki jo igra Manuel
Schuster ob tem nadgradi celoten zvok skupine.Sobota, 18. november ob 18.30, Glasbena šola Karol Pahor, Ptuj

Christian Bakanic "Solo Tango"
Vsestranski umetnik Christian Bakanic, ki je doma v jazz, ljudski in klasični glasbi, goji posebno strast do tanga že od rane mladosti, ko ga je Klaus Johns angažiral v svojem Tangoorchester-u. V projektu "Solo Tango" se repertoar razteza od tradicionalnih skladb, kot so El Choclo ali El Flete, do Tanga Nueva Astorja Piazzolle in njegovih  lastnih, rahlo jazzovsko obarvanih kompozicij.

 

OrGanic FunkaDelic
Christian Bakanic