21.05.2019

Jazzva gre na zborovsko Evrovizijo

Po izjemni prvi ediciji izbora za Evrovizijski zbor leta v Rigi leta 2017, ko so zmago v Slovenijo prinesla dekleta ženskega pevskega zbora Carmen manet, se letos na tekmovanje v Göteborg odpravlja vokalna skupina Jazzva.

Tanja Benedik

Jazzva gre na zborovsko Evrovizijo
Foto: Adrijan Pregelj

Tokrat je Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenije ob sodelovanju svetovalcev za zborovstvo z JSKD letos izbralo vokalno skupino Jazzva, ki se bo pomerila z najboljšimi evropskimi amaterskimi zbori. V ta namen je Jazzva z današnjim dnem začela s kampanjo zbiranja sredstev na portalu AdriFUND. Ker je sredstev vedno premalo, predvsem v amaterski kulturi je stanje precej klavrno (avtorica tega zapisa pa se mimogrede povpraša tudi - koliko manj od »velikega« izbora je vredna udeležba na zborovskem…), zasedba pa stremi h kar se da kakovostni predstavitvi, bodo člani sredstva porabili za aranžmaje novih skladb, ure odrskega nastopa in koreografije ter stilista. Za predstavitev bodo pripravili tudi zgoščenko, ki je že v zaključni fazi produkcije.

V zameno za vaš prispevek vas čaka kar nekaj lepih nagrad, zato si hitro oglejte kampanjo TUKAJ in sodelujte po svojih zmožnostih.

Danes pa lahko skupino tudi spoznate ob 18.00 v Veganiki, člani bodo na voljo za klepet, pa tudi zapeli bodo nekaj skladb z repertoarja.