13.10.2016

Jure Počkaj, Kazinska dvorana SNG Maribor, 13. oktober 2016

Koncert baritonista Jureta Počkaja - Izbrane operne arije in predstavitev glasbenega videa Don Giovanijeve canzonette.

Press info

Jure Počkaj

Kazinska dvorana SNG Maribor

Jure Počkaj

Četrtek 13. oktober 2016 ob 19.30

Jure Počkaj, priznani slovenski baritonist, bo izvedel prvi samostojni koncert v Mariboru. Predstavil se bo z izbranimi opernimi arijami, s poudarkom na Mozartovi operi Don Giovanni. Mariborski publiki bo premierno predstavil tudi najnovejši video Don Giovanijeve canzonette s katerim Počkaj poskuša opero približati širši publiki, predvsem mladim, ki so si bolj kot z opero domači s formo vizualno atraktivnejših glasbenih videospotov.

Program kot eno od osrednjih atrakcij vključuje tudi predstavitev enega prvih opernih glasbenih spotov, ki ga je Jure Počkaj v Hollywoodu posnel v sodelovanju s slovenskim scenaristom in režiserjem Martinom Horvatom ter Davidom Henryjem Gersonom, ki sta s filmom All These Voices nedavna dobitnika zlate medalje v tekmovanju za nagrade študentski oskar, ki jih podeljuje ameriška Akademija filmskih umetnosti in znanosti. Videospot, ki se bo v naslednjih dneh na velikem platnu premierno predvajal na mednarodnem filmskem festivalu San Pedro v Los Angelsu, prikazuje sloviti prizor iz Mozartove opere Don Giovanni, junakovo podoknico Deh, Vieni Alla Finestra.

Teža večera bo zaradi slednjega na Mozartovi operi Don Giovanni, Jure bo predstavil tudi svoje večletno delovanje v SNG Maribor skozi arie, ki jih je uspešno portretiral v SNG Maribor: Mozart, Rossini, Donizetti, Verdi, Puccini.