03.12.2019

Kantavtorske kvante: prednovoletni koncert Andreja Gučka

Tudi letos bo prekaljeni trboveljski kantavtor Andrej Guček s spremljevalnim bendom priredil že tradicionalni prednovoletni koncert v domačem kraju.

Press info

andrej Guček
Foto: Simon Trček

Andrej Guček je kantavtor, avtor besedil in glasbe pri skupini Hiša, ki deluje že skoraj tri desetletja. S skupino Hiša je objavil trinajst plošč, za sedem studijskih albumov je napisal besedila in glasbo, bil je nominiran in prejel nekaj prestižnih slovenskih glasbenih nagrad. (Zlata nota, Zlati petelin, Slovenija rock festival, Album leta idr.). Leta 2003 je skupaj z Juretom Torijem (iz benda Orlek) ustanovil skupino Bluesteam, s katero je leta 2005 nastopil na mednarodnem blues festivalu Postojna Blues. Leta 2010 je stopil na samostojno glasbeno pot. Kot samostojni kantavtor je objavil dve plošči. Album Temne zore je izšel leta 2010 pri založbi Multirecords, v decembru 2016 pa je izdal album Delta pri založbi Klopotec. Andrejeva glasba sodi v žanr americane, ki zajema elemente folka, rocka, countrya in rhythm & bluesa.

Na tokratnem koncertu se mu bodo priključili bobnar in spremljevalni vokalist Iztok Pepelnik, basist Simon Jurečič in klaviaturist Matjaž Predanič.

---

Bobnar in vokalist Iztok Pepelnjak je dolgoletni Andrejev sodelavec pri skupini Hiša in skupini Bluesteam. S skupino Hiša je posnel trinajst plošč, odigral bobne in prispeval spremljevalne vokale.  

Basist Simon Jurečič prihaja iz novovalovske zasedbe Agenti in popjazz zasedbe Supersoniq, ki sta delovali v 90-tih. Sicer pa je član zasedbe Bluesteam od ustanovitve dalje. Z Andrejem je sodeloval pri snemanju plošče Skoraj poletje skupine Hiša in njegovem drugem samostojnem albumu Delta.

Klaviaturist Matjaž Predanič je diplomiral na podiplomskem študiju na Akademiji za glasbo Ljubljana iz glasbene teorije in kompozicije. Je glasbeni učitelj in član zasedbe Grizl.