10.09.2020

Koncertni cikel SiBRASS 2020

Društvo SiBRASS tudi letos nadaljuje in nadgrajuje cikel koncertov, v katerem predstavlja najrazličnejša glasbena dela in zasedbe s poudarkom na trobilih. S podporo Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana in raznih drugih  podpornikov je uspelo zasnovati štiriletni programski okvir koncertnega cikla.

SIGIC

Koncertni cikel SiBRASS 2020

Vsak koncert posamezne sezone bo izpostavil določeno izvajalsko zasedbo, kot so trobilni kvinteti, manjše in raznolike komorne zasedbe, ki vključujejo vsaj en trobilni instrument, večji trobilni ansambli, dueti trobilnega instrumenta in klavirja ter komorne zasedbe mlajših generacij trobilcev. Za izbor predstavnikov mlajše generacije so zastavili in izpeljali razpis, v katerem je sodelovala obsežna strokovna komisija v sestavi odličnih pedagogov z vseh slovenskih institucij na srednji in univerzitetni stopnji glasbenega izobraževanja. Člani komisije so bili: Boštjan Lipovšek, Jure Gradišnik, Matjaž Jevšnikar, Andrej Karba, Nejc Merc, Boris Dvoršak, Dejan Podbregar, Jure Krajnc, Damir Tkavc, Miran Šumečnik, Mirko Orlač in Rok Vilhar. Odziv mladih je bil izjemen, razveseljuje tudi dejstvo, da so bile vse prijave umetniško izredno prepričljive. Na koncertu nove generacije se bodo tako predstavili hornist Sebastijan Buda v duetu s pianistom Urbanom Staničem ter kvartet rogov FourCor, ki ga poleg Bude sestavljajo še Blaž Ogrič, Petar Kšenek in Gašper Okorn.

Na preostalih koncertih bodo nastopili evfonist Nejc Merc v duetu s pianistom Davorinom Morijem, hornist Andrej Žust v triu z orkestrskima kolegoma, trobentačem Gabórjem Tarkövijem in pozavnistom Jesperjem Buskom Sørensenom, ter izjemno obetaven sestav diplomantov ljubljanske Akademije za glasbo – Trobilni kvintet Schaka.

Koncertni cikel SiBRASS v letošnjem letu obsega štiri komorne koncerte, program za večji trobilni ansambel pa bo zaradi vsem znanih epidemioloških razmer prestaviljen na poznejši čas.

O možnostih obiska v živo boste sproti obveščeni preko spletne strani www.sibrass.com in pa na facebook strani društva SiBRASS, hkrati pa načrtujejo da bodo koncerti na ogled tudi v živo preko spleta.

Vabljeni tudi, da z donacijo na transakcijski račun društva Sibrass (SI56 0201 0026 0623 446, odprt pri NLB) podprete delo društva. Vsakršen prispevek bo dobrodošla pomoč pri organizaciji koncertnih dogodkov še naprej.