23.11.2015

Kulturnik se predstavi - ob kavi

Jutri, v torek 24. novembra, bodo ob 11. uri dopoldne v ljubljanskem lokalu Pritličje predstavniki društva Ljudmila uradno predstavili zagon spletnega portala Kulturnik (www.kulturnik.si).

Tanja Benedik

24. novembra ob 11h v lokalu Pritličje na Mestnem trgu v Ljubljani

Gre za uporabno spletno orodje oziroma skupno vstopno točko, ki kulturnim profesionalcem, posameznikom, ki jih kultura zanima, šolarjem, ki se z njo spoznavajo, ter seveda vsem drugim omogoča hiter in kvaliteten pregled nad aktualnim kulturnim dogajanjem v Sloveniji (tako v smislu dogodkov kot tudi konkretnih spletnih vsebin), pri čemer enako mesto odreja tako večjim kot manjšim virom vsebin, istočasno pa brska po slovenskih kulturnih arhivih in bazah podatkov ter tako omogoča dostop do digitaliziranega bogastva, ki jih splošni iskalniki ne znajo izbrskati.

Avtorji portala Kulturnik (tj. Ljudmila) želijo prispevati k prizadevanjem mnogih, da bi uporabnikom ponudili kulturne spletne vsebine tudi po kakšnih drugačnih načelih, ne le po takih, ki jih uravnavajo komercialni algoritmi.

Omeniti velja, da so med več kot 2000 viri, iz katerih zajema kulturnikov iskalnik, tudi številni z glasbenega področja.

Bistveno načelo njegovega delovanja pa je, da uporabnike usmerja na izvorne spletne strani in prispeva k njihovi obiskanosti.

Projekt je finančno podiralo Ministrstvo za kulturo RS.
Več o Kulturniku si preberite tukaj.