24.03.2016

Maraaya – Here For You: največkrat predvajana slovenska skladba na radijskih programih v letu 2015

IPF - Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije je predstavil najbolj predvajano skladbo na slovenskih radijskih postajah za leto 2015.

SIGIC

Maraaya – Here For You: največkrat predvajana slovenska skladba na radijskih programih v letu 2015

Lestvica največkrat predvajanih skladb na radijskih programih, ki jo šesto leto zapored pripravlja IPF, je sestavljena na podlagi mesečnega spremljanja predvajanja skladb na radijskih programih v Sloveniji. »Za leto 2015 smo evidentirali predvajanje 196.711 različnih skladb na 50 radijskih programih. To je podlaga naši lestvici. V letu 2015 je največ predvajanj zabeležila skladba angleške pevke Ellie Goulding – Love Me Like You Do, sicer poznana iz filma 50 odtenkov sive. Največkrat predvajana slovenska skladba je na drugem mestu Here for You, slovenskega pop dua Maraaya, ki nas je lani zastopala na Eurosongu, kjer je zasedla 14. mesto. »Že drugo leto zapored je največkrat predvajana slovenska skladba zmagovalka nacionalnega izbora za Eurosong« je pojasnil zanimiv trend Viljem Marjan Hribar v. d. direktorja IPF.

V Hotelu Union, kjer je predstavitev potekala, sta Raay in Marjetka Vovk iz dua Maraaya prejela nagrado za najbolj predvajano skladbo ter spregovorila o receptu za uspeh. Marjetka vidi uspeh skladbe v njeni zgodbi in povezavi z Eurovizijo. Raay pa je izpostavil svojo tezo, da se pesmi v osnovi ne delijo na komercialne ali nekomercialne ampak je komerciala v polju pop glasbe stanje uspeha in ne stil glasbe. Kot dokaz za svojo trditev je podal veliko skepso urednikov slovenskih radijskih postaj, ki niso verjeli, da bo prvi singl dua Maareya Lovin' Me s svojim 'drugačnim popom' dosegel uspeh.