14.11.2017

MENT gre v Zagreb

V četrtek, 23. novembra bodo v Zagrebu v okviru predpriprav na festival MENT Ljubljana nastopili hrvaški stonerji Cojones, srbski neopsihedeliki Ti in slovenski indie rockerji persons from porlock.

SIGIC

MENT Zagreb

Pred četrto edicijo festivala MENT Ljubljana (31. januar - 2. februar 2018.), se bo MENT za en dan ustavil v Zagrebu. Dogodek, ki se bo v odvijal Vintage Industrial Baru, je organiziran v sodelovanju s Hangtime Agency.

Stoner kvartet Cojones iz Zagreba je bil ustanovljen leta 2006. Skupaj s starimi soborci iz skupine Umor so izdali split EP ter tri samostojne albume. Poslednji, ki nosi naslov Resonate, je prejel mnoge pohvale hrvaške kritike in publike, cenjen je bil tudi izven meja Hrvaške. Fantje so v več kot desetletje dolgi karieri predstavili na mnogih stoner rock festivalih širom Evrope.

“Resonate” full album: https://www.youtube.com/watch?v=A9kvyk-_Kuo&t=860s

Facebook: https://www.facebook.com/cojonesband/

Bandcamp: http://music.cojonesband.com/
 


Ti je beograjski psihedelični elektro pop duo, ki ga sestavljata Trajče Nikolovski i Ilija Duni, oba makedonskih korenin, sta svoj kreativni potencial združila v stavbi BIGZ-a v Beogradu leta 2012, kjer se je rodil duo Ti. Ilija je svoje dolgoletne glasbene izkušnje zapečatil v zasedbah Petrol in Meatmarket, Trajče pa v White Noise In A White Room in Čistilište. Duo Ti ustvarja elektronsko glasbo, ki je inspirirana z glasbo zgodnjega obdobja skupine Velvet Underground. Ti sta posnela EP, dva albuma ter niz videospotov.

Bandcamp: https://grupati.bandcamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/grupa.ti/

“Da ti želim dobra jutra”: https://www.youtube.com/watch?v=86_Vg_z2oxE

 

 

persons from porlock je slovenski alternativni bend, o katerem se na Hrvaškem vse več govori. Za to obstajajo tudi tehtni razlogi. Lanskoletni album things people don’t like so sodelavci glasbene redakcije Radia Študent izbrali za album leta., njihov nastop na minulem MENT-u je Vic Galloway, sodelavec BBC Radio Scotland, razglasil kot najboljšega na festivalu. Pred kratkim so z izdajo novega singla Affordable Amphetamines napovedali skorajšnjo izdajo novega materiala.

Facebook: https://www.facebook.com/personsfromporlock

Muzika.hr intervju: http://www.muzika.hr/persons-from-porlock-buducnosti-se-vidimo-natrpani-kombiju/