14.06.2016

MENT Ljubljana išče bende in solo izvajalce za svojo tretjo edicijo

MENT Ljubljana za nastop na svoji tretji ediciji vabi bende, kantavtorje in live acte s koncertnimi izkušnjami, javno dostopnimi avdio in video materiali.

SIGIC

MENT 2017 - prijava

MENT Ljubljana sestavljata konferenca, ki se osredotoča na glasbeno industrijo in umetnost vpleteno vanjo ter glasbeni festival. Tridnevni dogodek se bo odvil med 1. in 3. februarjem 2017 in sicer na različnih lokacijah po Ljubljani. Na festivalu se predstavlja predvsem sveža evropska aktualna glasba, medtem ko je konferenčni poudarek na regionalni in vzhodnoevropski sceni.

Drugo edicijo je obiskalo več kot 3000 ljudi, zadnji dan festivala je bil razprodan. Med obiskovalci je bilo 320 glasbenih profesionalcev iz vse Evrope. V različnih klubih so nastopili glasbeniki iz 27 držav, tuji delegati in glasbeniki pa so izpostavili predvsem kvaliteto in profesionalnost dogodka ter dober glasbeni izbor. Po sedaj znanih podatkih prvih dveh edicij festivala, več kot tretjina nastopajočih na festivalu dobi ponudbe za nadaljnje klubske in predvsem festivalske nastope, z rekordom 7 potrjenih nastopov za enega nastopajočega.

Prijave so do 5. septembra možne prek spletne platforme Gigmit.