21.10.2016

Mojo Hišni Band, Bar Hiša mladih, 21. oktober 2016

V petek, 21. oktobra bo v ajdovskem Baru Hiša mladih nastopila skupina Mojo Hišni Band.

Press info

Mojo Hišni Band

Bar Hiša mladih, Ajdovščina

Mojo Hišni Band

Petek, 21. oktober 2016 ob 22. uri

Vstop prost.

Zgodba o skupini Mojo Hišni Band se je zgodila ... V majhni vasi v Ročinju, obstaja majhen bar Mojo caffe, v katerem je majhen oder, na katerem se dogajajo velike stvari. Čez 100 različnih glasbenikov je nastopalo na tem odru in vsak večer so nastajale nove, še ne slišane melodije. Glasbeniki so se menjali, odvzemali in dodajali so se inštrumenti, dokler ni nekega prav posebnega večera na odru stala skupina naključnih glasbenikov, ki je ta večer začutila, da imajo nekaj skupnega. Groove je bil tako čaroben, da ga je bilo vredno ponoviti še enkrat in še enkrat in še enkrat in tako je nastal Mojo Hišni Band.

Člani skupine imajo zelo raznolik glasbeni okus, kar daje bandu edinstven zvok. V njihovi glasbi slišimo elemente bluesa, rocka, boogiea, popa, jazza. Kolaž vseh teh žanrov, prepleten s solo vložki kar treh kitaristov, bi lahko poimenovali nekakšen Esperanto blues.

Zasedba izvaja izključno avtorsko glasbo, po letih delovanja pa so se odločili, da svojo glasbeno pot zapečatijo z izidom albuma. Konec leta 2014 so začeli s snemanjem studijskega materiala, ki je izšel v mesecu aprilu 2015 v obliki albumskega prvenca z naslovom Esperanto Blues.