16.05.2016

MoTA poziva k sodelovanju s platformo SHAPE v letu 2017

Rok za prijave: 25. maj 2016.

SIGIC

Shape 2016
Foto: Arhiv organizatorja

Glasbeni in avdiovizualni ustvarjalci vabljeni k predstavitvi na mednarodni platformi SHAPE, ki deluje s podporo Ustvarjalne Evrope. 

MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti in festival SONICA vabita glasbenike in glasbenice, glasbeno avdiovizualne skupine, ter zvočne in interaktivne umetnike in umetnice na odprti poziv za predstavitev na mednarodni platformi SHAPEPlatform for Innovative Music and Audiovisual Art from Europe.

SHAPE združuje 16 festivalov iz cele Evrope in je platforma za promocijo in izmenjavo glasbenikov in umetnikov na področjih novih tehnologij v prepletu z zvokom. Njen cilj je vzpodbujanje vidnosti manj uveljavljenih ustvarjalcev inovativne glasbe in avdiovizualne umetnosti na evropskem nivoju. Poleg rednih gostovanj na festivalih v Evropi, se umetniki letos predstavljajo tudi na festivalu MUTEK v Montrealu, v naslednjem letu pa bodo gostovali na festivalu Novas Frequencias v Riu de Janeiru.

Prijava na poziv je možna do 25. maja 2016.
Kratko predstavitev, povezave na glasbene posnetke ter foto in video dokumentacijo svojih del (in ne datotek!) ali nastopov pošljite na naslov:
mota.museum@gmail.com (v zadevi: SHAPE). MoTA pred prijavo svetuje ogled nabora dosedanjih umetnikov.

MoTA bo do 1. junija izbrala do tri glasbenike, ki jih bo predlagala platformi SHAPE za leto 2016. Končno glasovanje bo potekalo junija v Montrealu.