26.03.2018

Natečaj za NIMPE Music Factory

Vabljeni k prijavi na natečaj za izbor slovenskih udeležencev v tovarni glasbe - NIMPE Music Factory, ki bodo nastopili na festivalu in konferenci Linecheck v okviru tedna glasbe v Milanu (Milano Music week) v mesecu novembru 2018.

Press info

NIMPE Music Factory

Priložnost za solo glasbenike, DJ-je in bende, ki ustvarjajo in izvajajo avtorska dela in glasbo, ter za promotorje in managerje.okovnjakov?

NIMPE je evropska pobuda za mreženje, ki jo vodi partner nosilec projekta Assomusica Associazione (Italija), vodilno italijansko združenje glasbenih promotorjev in agencij za živo glasbo, s partnerji DSI Swinging Europe (Danska), NPO M.E.S.O. Events (Grčija), Root Music Organization (Združeno kraljestvo), društvo ŠKUC (Slovenija) in Technopole Quimper-Cornouaille (Francija) in ki jo sofinancira program EU Creative Europe.

NIMPE Music Factory želi povezati teorijo s prakso, ki ponuja tako seminarje in usposabljanja kot tudi priložnost za nastop v živo na mednarodnem dogodku, festivalu Linecheck, enem od najnovejših evropskih prireditvenih festivalov, ki potekajo v Italiji, med tednom glasbe v Milanu (Milano Music week).

Za svojo prvo edicijo bo NIMPE Music Factory ponudil kritje vseh stroškov potovanja in nastanitve za 15 projektov žive glasbe iz petih evropskih držav, ki bodo sodelovali na festivalu Linecheck 2018 od 22.do 24. novembra v Milanu. NIMPE Music Factory želi delovati kot živi glasbeni inkubator, ki omogoča vsestransko izkušnjo usposabljanja za managerje talentov, za samostojne umetnike, bende, pevke in tekstopistce ali DJ-je.

NIMPE Music Factory ponuja: 
- 3 seminarji / webinarji za glasbene managerje, organizacija turnej, trženje in mreženje (maj in junij 2018),
- 3 dni bivanja v Milanu (november 2018),
- 60 akreditacij za sodelovanje na koncertih, konferencah, delavnicah in usposabljanjih, 
- nastop v živo v okviru programa, ki se imenuje "music Experience" v času festivala Linecheck.

Rok prijave je 29. april 2018.

Prijave oddajte na spletni strani organizatorja.