02.06.2017

Odprte prijave za MENT Ljubljana 2018

MENT išče bende in solo izvajalce za svojo četrto edicijo. Prijave so odprte do 4. avgusta 2017.

Press info

Odprte prijave za MENT Ljubljana 2018

 MENT Ljubljana za nastop na svoji četrti ediciji vabi bende, kantavtorje in live acte s koncertnimi izkušnjami, javno dostopnimi avdio in video materiali.

 Prijave so do 4. avgusta možne prek spletne platforme Gigmit.

MENT Ljubljana je tridnevni (31. 1. - 2. 2. 2018) predstavitveni festival svežih izvajalcev iz cele Evrope in širše. V treh dneh na razičnih prizoriščih nastopi 60 izvajalcev. Mednarodna konferenca se osredotoča na glasbeno industrijo in kreativnost.

Tretjo edicijo - februarja 2017, je obiskalo 3400 obiskovalcev in 421 glasbenih profesionalcev iz cele Evrope in širše. Zadnji dan festivala je bil razprodan. Festival se osredotoča na regionalne in vzhodno-evropske scene, vendar gosti bende iz cele Evrope. Podobno je z glasbenimi profesionalci.

V zadnjih letih je MENT Ljubljana gostil predstavnike raznovrstnih festivalov (EXIT, INmusic, Glastonbury, Sziget, Eurosonic, Pohoda, Tallinn Music Week, Iceland Airwaves, United Islands of Prague, Les Trans Musicales, Rock 4 People, Waves Vienna, Le Guess Who?, Reeperbahn, Taksirat, Super Uho, Europavox ...), založb (One Little Indian, PIAS, Glitterbeat, Ghostly International, Beggars Group ...), glasbenih agencij (Toutpartout, Belmont, Pitch & Smith, Charmenko, Ink Music, Paper and Iron ...), glasbenih medijev (KEXP Radio, Under the Radar, The Quietus, Clash, Intro, Louder Than War, The 405, Drowned in Sound, GIITTV …) in druga z glasbo povezana podjetja in predstavništva kot na primer Factory 92, The Orchard, Phonofile in mnoge music export pisarne. Na konferenci je močna prisotnost profesinalcev iz regije - predvsem s Hrvaške, Srbije in Makedonije pa tudi iz bližnjih držav: Avstrija, Madžarska, Slovaška. 

“Če bi organiziral glasbeni festival, bi najverjetneje preprosto naredil celovit copy-paste festivala MENT.”
– Mariusz Herma, Beehype

“MENT Ljubljana je prinesel pravo prevetritev. Pozna se, da pravi ljudje počnejo stvari iz pravih razlogov in imajo pri tem potrebne veščine, znanje in dober okus. Kakovost glasbe je bila izjemno impresivna! Imam občutek, da lahko zelo kmalu iz Slovenije pričakujemo veliko dobrih stvari!”
– Helen Sildna, Tallinn Music Week

“To je najboljši rokerski predstavitveni festival, na katerem sem bil. Zaslužite si visoke ocene za kakovost in raznolikost (zelo pomembno!) nastopov ter dinamično kvaliteto konferenčnega programa.”
– Nick Hobbs, Charmenko

“MENT je bil moj tretji predstavitveni festival letos in, iskreno povedano, bil je najboljši. Čutila sem, da ga niso priredili le kot del posla, temveč jih res zanima promoviranje nove glasbe in novih imen. To je bil glavni namen festivala in to je nekaj, kar glasbeniki res potrebujemo.”
– Natallia Kunitskaya / Mustelide (glasbenica)

“Ena ključnih razlik, zaradi katerih ti vzhodnoevropski glasbeni festivali tako zlezejo pod kožo, je nabor bendov, ki jih predstavijo. Ne iščejo naslednjega velikega imena, tistega indie X faktorja, kjer se vse vrti okoli uspeha in stadionskih zvezd prihodnosti. Ker na njih nastopa vznemirljiv in raznolik izbor izvajalcev, dogodki, kot je MENT, sledijo lastnemu nagonu, hkrati pa predstavljajo drzno lokalno sceno, ki služi kot predloga za alternativni svet in kot vpogled v novo prihodnost. MENT ne sledi ustaljenemu poslovnemu modelu v glasbi, temveč zaupa instinktu in še vedno fascinantni lokalni sceni, kar priča o tem, da bi prav MENT lahko v prihodnosti izstrelil zasedbe, ki bi lahko postale večje od že slišanih in poznanih godb.”
– John Robb, Louder Than War / The Membranes