25.05.2017

Poletna pevska delavnica z Robertom Fegušem

V Pevski šoli Musica bodo tudi to poletje izpeljali niz petih vokalno izobraževalnih srečanj pod delovnim naslovom Poletna pevska šola Musica 2017.

Press info

Robert Feguš
Foto: iz arhiva Roberta Feguša

1. - 29. julij 2017
Bazilika Matere Usmiljenja
Škofa Maksimilijana Držečnika 7, Maribor

" Moje velike težave pri petju so skoraj čudežno izginile."
-- Klaudija V., sopran

Cilj Poletne pevske delavnice z Robertom Fegušem delavnice je izgradnja celovitih pevskih osebnosti v relativno kratkem času. Ob zaključku izobraževanja je predviden koncert z nastopom sodelujočih pevk in pevcev. Udeleženci bodo pod vodstvom prof. Roberta Feguša skozi obravnavo partiture natančno usvojili poglavitne prvine in spretnosti zborovskega in solističnega pevskega poustvarjanja. Izobraževanje je namenjeno tako pevkam in pevcem, kot zborovodjem, korepetitorjem, pedagogom ter vsem, ki želijo čez poletje izdatno okrepiti svoje pevsko znanje.

ČASOVNICA

Srečanja bodo potekala ob sobotah, med 10. in 13. uro, v prostorih Bazilike Matere Usmiljenja Maribor.

1. srečanje / Priprava pesmi od A do Ž / 1. julij
2. srečanje / Sproščanje pevskega aparata, pevsko dihanje in drža / 8. julij
3. srečanje / Artikulacija (oblikovanje) vokalov in konzonantov / 15. julij
4. srečanje / Resonanca in širjenje pevskega obsega / 22. julij
5. srečanje / Razvijanje pevskega izraza / 29. julij

MENTOR

Predavatelj, prof. Robert Feguš je na svoji umetniški poti poustvaril skoraj 500 koncertov z različnimi vokalnimi zasedbami. Redno gostuje s predavanji na seminarjih ter delavnicah po Sloveniji in v zamejstvu. Sodeloval je tudi s številnimi pevskimi sestavi in s krovnimi institucijami na področju slovenske vokalne glasbe, kot so JSKD RS, ZSKD v Trstu in Zavod za šolstvo Republike Slovenije.

PRISTOP IN KOTIZACIJA

Aktivni udeleženci
so pevke in pevci, ki na vseh petih srečanjih ali na posamezni delavnici aktivno sodelujejo pri izgradnji celovite pevske osebnosti. Pogoj za aktivno sodelovanje na posamezni vaji je delno, na koncertu pa celotno obvladovanje predloženega notnega gradiva.

Aktivna udeležba na petih izobraževalnih srečanjih: 140,00 EUR
Aktivna udeležba na posameznem izobraževanju: 48,00 EUR

Pasivni udeleženci
so pevke in pevci, ki na vseh petih srečanjih ali na posamezni delavnici (brez posebne priprave) sodelujejo zgolj kot slušatelji. Predhodno obvladovanje notnega gradiva ni obvezno.

Pasivna udeležba na petih izobraževalnih srečanjih: 70,00 EUR
Pasivna udeležba na posameznem izobraževanju: 23,00 EUR

Vsem udeležencem, ki se bodo prijavili do 8. junija, bomo priznali 10% popust pri plačilu kotizacije. Možnost plačila v dveh obrokih! Pevke in pevci, ki bodo prisotni na vsaj 70% predavanj, bodo ob koncu prejeli potrdilo o udeležbi in brezplačni priročnik Osnove vokalne tehnike!