08.06.2018

Radijska pustolovščina - počitniške delavnice Radia Študent 2018

Na Radiu Študent letos ponovno organizirajo počitniške aktivnosti za otroke in mladino.

Press info

Radijska pustolovščina - počitniške delavnice Radia Študent 2018

Z otroki in mladino bodo na delavnici »Radijska pustolovščina« raziskali skrivnosti radia, se naučili radijskega govora in radijske tehnike ter spoznali različne novinarske prijeme od intervjuja do poročanja. Imeli bodo tudi priložnost izbirati glasbo, ki se bo vrtela na radijskih sprejemnikih. Zadnji dan delavnice bodo nova znanja pokazali v radijski oddaji, ki bo izvedena v živo na radiu.

Delavnice so zasnovane za dve starostni skupini (od 9. do 12. leta in od 13. do 17. leta), pri čemer bo izvedba prilagojena starosti učencev. Vsekakor pa so namenjene vsem, ki se želijo soočiti z zanimivim izzivom, pridobiti novo izkušnjo in se skozi igro, zvočne zgodbe in lastno kreativnost seznaniti z radiem z drugega zornega kota. Poleg tega se bodo prisotni na delavnici lahko odločali med posameznimi področji radijskega dela ali pa se preizkusili na več različnih področjih od govora do izbiranja glasbe.

Radijskim oddajam, ki so nastale v sklopu lanskih poletnih delavnic, lahko prisluhnete na spodnjih povezavah:

https://radiostudent.si/druzba/odprti-termin/mladi-upi

https://radiostudent.si/druzba/odprti-termin/skisani-potomci-rs

Delavnice bodo izvedene v dveh terminih:

1. Za mladostnike: od 13. do 17. leta starosti
Termin: 9. 7.–13. 7. 2018
Mesto izvedbe: Radio Študent, Svetčeva 9, Študentski blok XIV (14)
Čas izvedbe: od ponedeljka do petka od 9:00 do 13:00 ure
Cena: 75,00 EUR

2. Za otroke: od 9. do 12. leta
Termin: 20. 8.–24. 8. 2018
Mesto izvedbe: Radio Študent, Svetčeva 9, Študentski blok XIV (14) 
Čas izvedbe: od ponedeljka do petka od 9:00 do 13:00 ure 
Cena: 75,00 EUR

Prijave zbirajo do 28. junija 2018!

Za prijavo izpolnite obrazec in ga skeniranega s podpisom pošljite na naslov radijska.pustolovscina@radiostudent.si ali po pošti na naslov Radio Študent, Svetčeva 9, 1000 Ljubljana.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na zgornjem e-mail naslovu oz. na številki +38612428810.

****************

Zavod Radio Študent je že vse od svojih začetkov leta 1969 izvajalec neformalnih usposabljanj na področju vseh novinarskih zvrsti v okviru svojih petih uredništev (Aktualnopolitična redakcija, Redakcija za kulturo in humanistične vede, Glasbena redakcija, Univerzitetna redakcija in od leta 2014 tudi Znanstvena redakcija) in dveh programskih služb (Služba za napovedovanje in Tonsko-tehnična služba). Od leta 2014 letno izvajamo neformalna radijska usposabljanja tako za novinarske poklice kot za radijske napovedovalce in tonske tehnike. Veliko izkušenj imamo tudi na področju dela z otroki in mladino, saj smo radijske delavnice izvajali že v preteklosti, sodelovali pa smo tudi pri vzpostavitvi šolskih radijskih postaj na OŠ Nove Fužine v Ljubljani (Radio Fužinc) in Zavodu CIRIUS v Kamniku.