18.10.2016

Razpis za mlade neuveljavljene glasbene skupine

Razpis za mlade neuveljavljene glasbene skupine je tudi letos pripravljen za sprejem novitet Pomurske glasbene scene.

Press info

Razpis: Mali veliki MIKK-ov oder

Če imaš bend, ali si posameznik, ki bi rad predstavil svoje videnje glasbe širši publiki na MIKK-ovem odru, izpolni prijavnico in pošlji vse potrebne priloge na info@mikk.si.

Demo posnetek lahko posnameš tudi s navadnim kasetarjem, mp3 playerjem, diktafonom, telefonom... kvaliteta posnetka ni pogoj za prijavo, posnetek pa je pomemben in obvezen del prijave na mali veliki MIKK-ov oder 2016.

Kaj je Mali veliki MIKK-ov oder?

To je MIKK-ov projekt, ki vsako leto predstavi mlade pomurske glasbene ustvarjalce. V projektu imajo mladi možnost druženja, spoznavanja različnih glasbenih praks in izmenjave izkušenj, projekt sam pa je namenjen predvsem medijski izpostavljenosti in promociji mladega glasbenega naraščaja v regiji.

Pogoji za sodelovanje

Prijava mora vsebovati izpolnjeno prijavnico, biografijo skupine z osnovnimi podatki, fotografijo skupine (najmanj 800x600 px in 300 dpi) ter demo posnetek. Na MVMO 2016 bodo nastopile vse prijavljene skupine, ki bodo pravočasno oddale svojo prijavnico in bodo izpolnjevale ostale pogoje.

Vaše prijavnice sprejemamo na info@mikk.si z zadevo " » RAZPIS MVMO 2016«.

Vse dodatne informacije o projektu dobite v MIKK-ovi pisarni vsak delovnik od 8:00 do 16:00 ure ali preko mejl info@mikk.si.

Rok za prijavo na razpis je ponedeljek, 31. oktober.

Ostali pogoji

Prijavijo se lahko vsi glasbeni ustvarjalci, ki:

- še niso nastopili na Malem velikem odru,

- še niso izdali materiala na CD-ju ali kakršnem koli drugem mediju,

- imajo 30 minut izključno lastnega avtorskega repertoarja (vse izvedene skladbe na odru morajo biti avtorske, prijavitelji s podpisom izjave, ki je del  prijave jamčijo za avtorstvo)

Kako poteka MVMO?

V MIKK-u vse prejete prijavnice razvrstimo po žanrski zvrsti ter prijavljene skupine po vnaprej dogovorjenih terminih obiščemo z video ekipo v prostoru za vaje, kjer posnamemo predstavitev skupine z intervjuji. Prispevki se prikazujejo na obeh lokalnih televizijskih postajah in internetnih portalih ter služijo promociji skupin in projekta MVMO 2016.

Vrstni red nastopov se opravi z žrebom pred samimi koncerti v MIKK-u, ki se bodo letos odvijali 26. novembra v MIKK-u Murska Sobota. V MIKK-u se ustanovi ocenjevalna žirija, ki vsebuje predstavnike organizatorja, medijev, glasbenikov in strokovnjakov s področja glasbe. Strokovna žirija ocenjuje nastope v naslednjih kategorijah:

1. inovativnost (aktualnost),

2. glasbena izvedba (uigranost in tehnična izvedba),

3. vizualizacija (odrski nastop),

4. perspektiva (kreativnost, inovativnost),

del ocene prispeva tudi:

5. glas publike (glasovanje obiskovalcev)

Skupine prejmejo na razglasitvi točkovanja diplome o sodelovanju, trije najboljše ocenjeni pa prejmejo tudi pokal MVMO 2016. Vsi koncertni nastopi bodo tudi avdio/video dokumentirani.

PRIJAVNICA