23.01.2018

Re_humanizacija - natečaj za interdisciplinarna glasbena dela

Koncertni cikel Re_humanizacija vabi mlade glasbene ustvarjalce! Obeta se pet dogodkov v Kinu Šiška, v sodelovanju z uveljavljenimi slovenskimi umetniki. Rok za prijave: 15. februar.

SIGIC

Zavod Sploh

Osrednji cilji Re_humanizacije so vzpodbujanje razvoja novih umetniških kolektivov, vzpostavljanje in izmenjava naprednih ustvarjalnih procesov ter izvedba avtorskih del, ki so plod vizij najmlajših generacij slovenskih glasbenih ustvarjalcev.

Glasbeni cikel Re_humanizacija je nov projekt, ki nastaja v produkciji Zavoda Sploh in koprodukciji CUK Kino Šiška. K sodelovanju vabijo mlade glasbene ustvarjalce, stare največ 24 let. Prijavitelji morajo v prijavi predstaviti idejno zasnovo dela, ki ga želijo ustvariti (tekstovni, notni ali vizualni zapis) in priložiti svojo biografijo. Rok za prijave je 15. februar, poslati jih je potrebno na spletni naslov Zavoda SPLOH: zavodsploh@gmail.com. Rezultati razpisa bodo objavljeni 19. februarja 2018 na spletni strani Zavoda SPLOH.  

Ekipo selektorjev natečaja sestavljajo: Peter Baroš, Luka Zagoričnik, Anže Zorman

Koncertni cikel Re_humanizacija, katerega umetniški vodja je priznani slovenski skladatelj in tolkalec Dré Hočevar bo izbranim mladim ustvarjalcem odprl možnosti za snovanje in javno izvedbo avtorskih del, ki bodo v okviru petih dogodkov predstavljeni v dvorani Katedrala Kina Šiška. Soustvarjali in izvedli jih bodo izbrani člani kolektiva uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev: Irena Z. TomažinMiha Blažič - N'tokoMina FinaPrimož SukičMaja OsojnikLuka PrinčičSimon Klavžar