18.10.2016

Savak, Suzi Soprano, Channel Zero, 18. oktober 2016

Moonlee Records predstavlja koncert ameriške post-punk zasedbe Savak. Kot predskupina bodo nastopili Suzi Soprano iz Krškega.

Press info

Savak, Suzi Soprano

AKC Metelkova mesto, Channel Zero, Ljubljana

Savak, Suzi Soprano

Torek, 18. oktober 2016 ob 21.30

Vstopnina: 8 EUR

V Ljubljano prihaja punk rocka iz New Yorka, ki sliši na ime Savak. Njihova zgodba se je začela leta 2015 v Brooklynu, kot neposredno nadaljevanje skupine Obits, ki je po treh izdanih albumih za razvpito založbo Sub Pop zaključila z delovanjem.

Glasba Savak je eklektična kombinacija psihadelije iz 60-ih, pub rocka in zgodnjega ameriškega hardcore-a, ki koketira s Television, Funkadelic, MDC in The 101ers. Band sestavljajo stari znanci, veterani ameriške indie rock scene – kitarista Sohrab Habibion (Obits, Edsel) in Michael Jaworski (The Cops), basist James Canty (Ted Leo and the Pharmacists, The Make-Up, The Nation Of Ulysses) ter bobnar Matt Schulz (Enon, Holy Fuck), katerega pa bo na turneji nadomestil naš stari znanec Alexis Fleisig (Girls Against Boys, Obits, Paramount Styles).

Savak so v začetku letošnjega leta pri newyorški založbi Comedy Minus One izdali prvenec “Best of Luck in Future Endeavors”, ki prejema odlične odzive – priznana angleška revija Mojo, ji je dodelila oceno 4/5: »Superiorni napad dvojnih kitar! Z dodatkom trobil, katerih se ne bi sramoval niti Saints, nas izjemna skladba ‘Early Western Traders’ pripelje do koketiranja s kombinacijo Wipers z Joe Jacksonom.«  Na albumu je deset skladb, ki v najširšem spektru združuje pop melodije, reverb, psych in punk držo, ki ne more skriti dejstva, da so člani banda odraščali v Washingtonu D.C. hardcore sceni, v zlatih časih založbe Discord Records.

Zasedba: Sohrab Habibion, vokal, kitara; Michael Jaworski, vokal, kitar; James Canty, bas, klaviature; Matt Schulz, bobni; Alexis Fleisig, bobni

Suzi Soprano nima veze z mafijo, še najmanj z italijansko. Gre za tričlansko skupino, ki prihaja iz Krškega in je nastala kot projekt članov Karmakoma, theLIFT in Growing Rats. Preigrava energične in himnične komade, ki lahko nosijo vpliv od indie rocka pa vse do 80s hardcorea. Konec koncev so matični bendi članov tako glasbeno različni, da nas končni produkt niti ne preseneča pretirano.

Bend je letos posnel split plato s skupino Ooral Sea, ki jo lahko v celoti poslušate prek Bandcampa. Radio Študent je ob neki priložnosti omenil, da pri Suzi Soprano najdemo vpliv zasedb, kot so Gang of Four, Kyuss, Jesus Lizard, Otroci Socializma, Nirvana itn. Ali je to res? Morda najbolje, da se pridete prepričat sami.

Več o koncertu