17.07.2018

Še pred jesenskim štartom turneje lahko prisluhnite demo kompilaciji Klubskih maratoncev generacije 2018

Žirija Glasbene redakcije Radia Študent je izbrala 6 glasbenih izvajalcev, ki se bodo v letošnjem letu udeležili najdaljše in najglasnejše klubske glasbene turneje po Sloveniji.

Press info

Klubski maraton

Letošnji maratonci, ki se bodo to jesen predstavili po slovenskem klubovju, so:

- Balans (bipolarni čudaški lo-fi mestnih zaklonišč)
- Apory Museum (post sentiš iz centra)
- Baltazar (druidski prog iz Seattla ob Sotli)
- Samuel Blues (solo ansambl 'spod Golice)
- China Traffic (bistra kamniška indie mladež)
- Maskardh (crossover mrtvaški vod od vsepovsod)

https://radiostudent.si/še-pred-jesenskim-štartom-turneje-prisluhnite-demo-kompilaciji-klubskih-maratoncev-generacije-2018

Letošnji klubskie maratonci so bili uradno predstavljeni 26. junija, v oddaji 100 decibelov. Poslušanje na voljo tukaj:
https://radiostudent.si/glasba/100-decibelov/znana-imena-klubskih-maratoncev

Na Soundcloudu pa je na voljo kompilacijski seznam skladb za predvajanje - s po enim demo komadom vsakega od sodelujočih maratoncev:
https://soundcloud.com/klubski-maraton/sets/klubski-maraton-2018-izbranci-demo

Turneja Klubski maraton 2018, ki bo trajala od sredine septembra do prvega petka v novembru, bo maratonce popeljala po klubovju širom Slovenije in jih na koncu strnila za skupni veliki finale v Ljubljani. Sveži maratonci se bodo preizkusili tudi z živim radijskim nastopom v studiu Radia Študent. Vsaka od zasedb pa bo v radijskem studiu posnela po dve skladbi za tradicionalno kompilacijsko zbirko Klubski maraton 2018, ki bo izšla v digitalni obliki in na CD-ju.

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, vzpodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (preko programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki ob kreativnosti, svežini in originalnosti izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.