27.05.2016

Slovensko narodno gledališče Maribor predstavilo program za sezono 2016/2017

V SNG Maribor so direktor Danilo Rošker, umetniška direktorica Drame Diana Koloini, umetniški direktor Opere Simon Krečič ter umetniški direktor Baleta Edward Clug predstavili repertoar Drame, Opere in Baleta ter Simfoničnega orkestra za sezono 2016/2017.

Press info

SNG Maribor
Foto: SNG Maribor

V Operi SNG Maribor sezono odpirajo z novo uprizoritvijo Donizettijeve komične opere Don Pasquale v koprodukciji s HNK Zagreb, v novo leto 2017 bodo vstopili z veliko produkcijo prvega dela Wagnerjeve tetralogije Nibelungov prstan, Rensko zlato, ki bo v Mariboru prvič uprizorjeno. Z zanimanjem si boste lahko ogledali tudi premiero Verdijeve operne mojstrovine Trubadur, za ljubitelje sodobnejšega kriminalnega žanra pa operno sezono zaključuje postavitev znamenite Šostakovičeve opere Lady Macbeth Mcenskega okraja.

Balet SNG Maribor bo jeseni premierno uprizoril neoklasični balet Jevgenij Onjegin v koreografiji Valentine Turcu. Drugi del baletne sezone zaokroža baletni triptih Carmen – Favn – Bolero na glasbo, ki je zaznamovala 20. stoletje, koreografije bodo pripravili Valentina Turcu, Edward Clug in švedski plesni ustvarjalec Johan Inger.

Iz sponzorskih sredstev bosta v koprodukciji Drama in Opera SNG Maribor uprizorili svetovno uspešnico o operni divi brez posluha Glorious!, ki briljira v žanru glasbene komedije.

Poleg zanimivih programov šestih koncertov iz Simfoničnega cikla bo v prihodnji sezoni na ogled kar nekaj dodatnih glasbenih dogodkov, ki bodo nedvomno razvedrili in polepšali marsikateri večer, med drugim zborovski koncert božičnih pesmi, božično-novoletni koncert simfoničnega orkestra in veliki operni koncert na prostem v Mestnem parku ob zaključku sezone. Bogati ponudbi se tradicionalno pridružuje še cikel koncertov komorne glasbe Carpe artem, ki nastaja v sodelovanju z Društvom za komorno glasbo Amadeus.

Posebna novost letošnje abonmajske ponudbe je Evropski abonma, ki ponuja premišljen izbor iz produkcije Slovenskega narodnega gledališča Maribor (opero Trubadur, balet Jevgenij Onjegin, dramo Medeja) in Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb (opera Don Carlos, balet Gospoda Glembajevi in drama Zimska pravljica). Skupaj šest predstav, ki bodo gledalce navdušile z odličnostjo, zanimivim konceptom, inovativnostjo in estetsko dovršenostjo. Obe hiši v okviru abonmaja, ki znaša 100 evrov, organizirata tudi prevoze na ogled predstav.

V priljubljenem Otroškem gledališkem abonmaju si bodo najmlajši obiskovalci gledališča lahko ogledali štiri predstave: Mozartovo opero Bastien in Bastiena (gostujoča operna predstava Čarobne dežele iz Ljubljane) in Adamov balet Gusar, obe v skrajšani verziji, ter Pekarno Mišmaš (gostovanje Slovenskega ljudskega gledališča Celje) in Malega Meda (gostovanje Gledališča Koper).

Za vse, ki si želijo pravočasnih informacij o programu Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor, so pripravili aplikacijo za mobilni telefon EFOLLOWR, s pomočjo katere bodo obveščali o vseh predstavah in drugih dogodkih v SNG Maribor ter hkrati pridobili natančne in pravočasne informacije o vseh ugodnostih.

Vpis abonmajev za prihajajočo sezono v Slovenskem narodnem gledališču Maribor za dosedanje abonente poteka do 11. junija 2016, novi abonenti pa se lahko vpišejo od 13. do 24. junija. Nakup abonmajev je možen tudi preko spletne strani www.sng-mb.si