11.04.2016

Spomladanski šund, Prulček, 26. april do 1. maj 2016

V okviru festivala Spomladanski šund se bo v Prulčku predstavilo več zasedb. Koncerti bodo trajali od 26. aprila do 1. maja 2016

Press info

Spomladanski šund

Bar Prulček

Spomladanski šund

26.april 2016 - Fake Allstars
27. april 2016 - Tosca Beat
28. april 2016 - Midnight Lightnin
29. april 2016 - Concrete Jelly
30. april 2016 - Las Cuerdas
1. maj 2016 - Leni Kravac

Vsi koncerti se pričnejo ob 20:00.
Vstopnine ni.

Festival Spomladanski Šund bo razživel Prule in Ljubljano od 26. aprila do 1. maja in s tem dokončno ustoličil lepo vreme, dobre žure in hude koncerte.

Spomladanski šund bodo v torek, 26. aprila odprli Fake Allstars Orchestra. Naslednji dan se bodo predstavile hude Tosca Beat, v četrtek Erič-Đogić-Ribarič trio Midnigt Lightnin', v petek so na vrsti italijanski Concrete Jelly - ki ne jemljejo nič resno, razen glasbe! - v soboto pa divji južnoameričani Las Cuerdas s svojimi norimi ritmi. Spomladanski Šunde bodo na praznik dela s svojim trudom zaključili neverjetni Leni Kravac.

Nastopili bodo: 

Fake Allstars Orchestra - tokrat v "vintage" zasedbi. The good old times are back! V glasbenem programu bomo slišali slovenske ljudske in afriške pesmi, francoske šansone in italijanske rock 'n' roll canzone, kubanski son in španske romance, bosanske sevdalinke in makedonske ritme, jazzy evergreene in funky groove - vse v izvirnih ”fake” priredbah.

Tosca Beat so slovenska glasbena skupina, ki v svojem ustvarjanju združuje navidez nezdružljivo - modernejšo glasbo, urbane trende in elektronske ritme s klasičnim pristopom in opernim petjem. Tri mlade akademske operne pevke - Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli, povezujejo in združujejo različne mlade ustvarjalce, glasbenike in umetnike z željo po skupnem kreativnem ustvarjanju.

Midnight Lightnin' je udarni Acid Rock trio. Projekt, ki ga je zasnoval kitarist in vokalist Julijan Erič skupaj z Zlatkom Djogičem in Mihatom Ribaričem z željo po improvizaciji in na novem osmišljanju duha Hendrixove glasbe. Pričakujte ekstatično stanje ter divji ritem.

The Concrete Jellÿ so skupina prijateljev, ki se znajo dobro zabavati in ne jemnejo prav ničesar resno - razen glasbe. Rock je njihov temelj, radi pa imajo divje izlete v blues, prog in jazz. was founded in late 2013, but the definitive and current line-up was established only during 2014. Ravnokar je zunaj njihov prvi album "3" - konceptni album o življenju ostarele rockovske zvezde in o ... no, o dinozavrih.

Las Cuerdas je južnoameriška zasedba, ki živi in ustvarja v Sloveniji. Preigrava latinoameriško fusion glasbo (latino rock, salsa rock, reggae, cumbia, ska) in sicer tako avtorske skladbe kot priredbe. Nastopali so že po celi Sloveniji in na številnih na festivalih, že več let pa sodelujejo tudi z znanimi glasbeniki iz Slovenije in iz drugih držav (Cubismo, Zlatko).

Leni Kravac so zanimiva glasbena skupina, ki je konec lanskega leta posnela prvo avtorsko ploščo, ustvarja nenavadbo balkansko fuzijo zvokov. Gre za mešanico rocka, drum`n`bassa, jazza in funka z balkanskim melosom, kar bo nekaj povsem novega na našem "odru". Skupina je nastala pred štirimi leti kot tričlanska zasedba brez vokalov. Skozi leta se je zasedba dopolnjevala in razvijala, tako da sedanjo zasedbo sestavlja sedem članov.

 

Več o festivalu