01.10.2019

SUM UP  - mednarodna delavnica opernega petja, igre in odrskega giba

V Mariboru bo od 29. oktobra do 3. novembra potekala delavnica, na kateri bodo udeleženci pridobivali edinstvene izkušnje, ki se razlikujejo od tradicionalnih študijskih procesov.

Press info

SUM UP  - mednarodna delavnica opernega petja, igre in odrskega giba

Program so organizatorji ustvarili skupaj z najimenitnejšimi in mednarodno uveljavljenimi umetniki z željo po podajanju najvišje ravni izobraževanja na področju operne umetnosti mladim glasbenikom, kakor tudi tistim, ki so svoje znanje že podajali na odrih v Sloveniji in po svetu. Glasbenikom želijo ponuditi prvovrstne možnosti učenja in izvajanja glasbenega repertoarja, da se lahko pripravijo na avdicije ali tekmovanja ali pa samo izboljšajo svoje dosedanje znanje. Zaradi specifične usmerjenosti mojstrskih tečajev po navadi udeleženci prejmejo znanje zgolj iz točno določenega področja operne umetnosti, kot je vokalna tehnika ipd., vodilo organizatorjev pa je ponuditi pevcem širši spekter informacij, ki bodo izboljšale sposobnosti potrebne za kvalitetno izvajanje operne umetnosti. Ob tesnem sodelovanju z odličnimi mentorji na področju klasičnega petja, bodo zato udeleženci posebej prejeli tudi lekcije igre in odrskega giba, ki jih bodo vodili strokovnjaki s posameznih področij.

Poseben poudarek je na glasbenikovem podajanju novo pridobljenega znanja, kar bo tudi lahko pokazal na zaključnem koncertu samega tečaja, ki bo ob veliki pomembnosti za udeležence, predstavljal tudi možnost ljubiteljem operne umetnosti na tem območju bolje spoznati talentirane pevce, ki sicer nimajo veliko možnosti, da bi se na samostojen način predstavili širši publiki.

Mojstrski tečaj ponuja udeležencem edinstveno izkušnjo, ki se razlikuje od tradicionalnih študijskih procesov. Na voljo bodo korepetitorji, kvalitetni prostori za vajo, možnost pasivnega sodelovanja na tečaju, video posnetek tečaja in finalnega koncerta. Poleg razvoja umetniških sposobnosti, mojstrski tečaj tako mladim talentiranim pevcem ponuja napredno znanje za razvoj kariere v modernem svetu. Pomaga jim pri prestopu iz študentskega v profesionalni del življenja in odpira možnosti za konkurenčnost na trgu.

Več informacij in prijava: http://www.sum-up.si/sl/domov/