16.06.2016

Terrorizer, Extreme Smoke 57 in Dickless Tracy; Mostovna, 16. junij 2016

Losangeleška ekstremna skupina Terrorizer bo na Mostovni izvedla ekskluzivni koncert.

Press info

Terrorizer, Extreme Smoke 57 in Dickless Tracy

Mostovna, Nova Gorica

Terrorizer, Extreme Smoke 57 in Dickless Tracy

Četrtek, 16. junij 2016 ob 21. uri

Vstopnina: predprodaja - 20 EUR, na dan koncerta - 23 EUR

Skupina Terrorizer iz Los Angelesa, ki je nastala leta 1986 in že z debitantskim albumom „World Downfall“ (1989) za vedno spremenila obraz ekstremne glasbe. V njihovi glasbi je moč slišati vplive death metal-a, grindcore-a in crust-a, mnogi jih imenujejo tudi za botre grindcore glasbe. Po daljši odsotnosti so leta 2006 izdali album „Darker Days Ahead“. Le teden dni po izidu nove plošče pa je v bolnišnici umrl ustanovni član skupine Jesse Pintado. Leta 2009 se je skupina ponovno združila in tri leta kasneje izdala nov album z naslovom „Hordes of Zombies“ ter ponovno začela koncertirati. Skupina je znana po tem, da s svojo glasbo združuje privržence skoraj vseh pod vej ekstremne glasbe od metalcev do pankerjev.

Extreme Smoke 57 veljajo kot prvi noisecore/ grindcore bend v Sloveniji. Bend je nastal v začetku leta 1990 v Novi Gorici. Zgledovali so se po zgodnjih grind/noise bendih tipa Napalm Death, Agathocles, Fear Of God, Patareni, 7 Minutes Of Nausea in podobnih. Leta 1992 bend razpade in se leta 2008 odloči ponovno stopiti med aktivne bande. Od reuniona dalje je bend nastopil na kar nekaj zelo znanih evropskih festivalih kot Metal Days fest, Obscene Extreme fest, Exit fest in Punk Rock Holidays fest. Prav tako ima za seboj kar nekaj nastopov širom Evrope (Španija, Nemčija, Švica, Italija, Belgija, Češka, Madžarska, Avstrija, Hrvaška), kot tudi redno koncertrira po Sloveniji. Njihov zadnji album "Corruption Deteriorates" (v obliki 10'' vinila) je izšel januarja 2016.

Brežiški grinderji Dickless Tracy že od leta 1997 pravijo Grind Or Be Grinded. S 4 albumi pod pasom in mnogimi odrskimi izkušnjami je zasedba še vedno aktivna, aktualna in lačna tako igranja kot ustvarjanja. V postavi Cepo – kitara/vokal, Rejc – bas, Tegla – bobni še vedno promovira aktualni album Paroxysm Of Disgust (On Parole Productions, 2014), v živo pa ponuja tako nov kot klasičen material.

Več o koncertu ter nakupu vstopnic