18.08.2016

Tolminski big band se je vrnil z gostovanja v Srbiji

Člani Jazz Punt Big Banda nadaljujejo z nizanjem uspešnih gostovanj v tujini. Po lanski zmagi na mednarodnem tekmovanju big bandov na Češkem so tolminski glasbeniki 12. avgusta nastopili na 33. mednarodnem jazz festivalu Nišville.

Dušan Mijanović

Jazz Punt Big Band na festivalu Nišville 2016
Foto: Jože Požrl

Festival Nišville poteka med zidovi niške trdnjave in sodi med največje ter najbolj obiskane festivale v jugovzhodni Evropi. Letos ga je uveljavljeni britanski časnik The Guardian uvrstil med deset najboljših evropskih jazz festivalov. Po oceni organizatorjev je letošnjo izdajo Nišvilla v štirih dneh obiskalo rekordnih 170.000 obiskovalcev, saj je glavni program festivala postregel s svetovno znanimi jazz imeni, kot so Joss Stone, Al Di Meola, Bill Evans Band, Buster Williams in drugi.

Člani tolminskega Jazz Punt Big Banda, ki so nastopili pod taktirko pozavnista Matije Mlakarja ter skupaj s pevcema Tanjo Srednik in Blažem Vrbičem, so se niški publiki drugi festivalski večer predstavili s programom A Tribute to The Beatles, s katerim so lani obeležili desetletnico umetniškega ustvarjanja.

Kot je povedal vodja projekta A Tribute to The Beatles, Miha Vehar, so tolminski jazzerji svoje gostovanje v Srbiji dopolnili še z dvema dogodkoma. V okviru Nišvilla so priredili delavnico jazz improvizacije, pred povratkom domov pa so še enkrat koncertirali v Niški Banji.

 

Jazz Punt Big Band na festivalu Nišville 2016
Blaž Vrbič
Tanja Srednik