10.06.2016

Trainstation SubArt, junij 2016

17. in 18. junija bo Trainstation SubArt praznoval 5. obletnico delovanja.

Press info

Trainstation SubArt, junij 2016

Kranj

Trainstation SubArt, junij 2016

10. junij 2016
11. junij 2016
17. junij 2016
18. junij 2016

Petek, 10. junij 2016, Oldies But Goldies: Veztax, Lilson, Shabain, Double B, Jan D

- Veztax (Vezotonik , Interparty)
- Lilson (Catch The Beat)
- Shabain (Techno Piknik)
- Double B (Interparty)
- Jan D (Catch The Beat)

Prispevek: 5 €

Facebook dogodek


Sobota, 11. junij 2016, koncert: Matter (rap, hip hop, elektro)

Matter je dvoživka. Je pritlehni brezsramni pop in vlažno zagrizeno podtalje. Je brcanje znanja in poljubno nametavanje nesmislov. Je zvok izpod kamniških gora in je abstraktna zmeda v oblakih. Je rap in ni Rap. Mrki flow.

Matter je kamniški trojec z edinstveno sodobnim (anti)raperskim slogom in je postapokaliptični boyband. Na meji med (samo)ironijo, abstraktnimi besednimi igrami, nesmiselnimi domislicami in konkretnim družbenim angažmajem. Dacho, Tunja in Levanael strežejo s težko pričakovanim, temačno zadimljenim prvencem »Amphibios«, z gosto psihedelijo med teorijami zarote in banalnimi zagatami. Z besedili, ki jih je težko in nemogoče dešifrirati, a si jih ne morete nehati ponavljati. Matter so dvoživke, ki živijo dvojno življenje, med čistim popom in zapletenim podzemljem, lucidnostjo in naključno zmedo, kamnikfolično lokalnostjo in abstraktno poezijo. In ki jih s slovenskimi raperji druži izključno dejstvo, da pogosto posežejo po mediju videospota z jasnim stilskim pečatom.

Prispevek: 3 €

Facebook dogodek


Petek, 17. junij 2016, 5. obletnica Trainstationa: Trig Law, Nakajima, Haiku Garden, Mutism + DJ El Gadzé (Portugalska)

Trig Law je sveža slovensko-hrvaška zasedba, ki ustvarja mešanico elektronike, duba, drum'n'bassa in ambientalne glasbe - in to v živo! Skupino sestavljajo prekaljeni glasbeni mački s pestro glasbeno preteklostjo:

Marco Grabber - elektronika
Organizator klubskih partijev že od leta 1996, tudi Heineken Thirst in MTV Dance Floor Chart. Ustanovitelj MTV Valkana Beach festivala. Kot DJ je nastopal po klubih v Europi in Rusiji. Dela projekte za Aquarius Records (Hr), Laus (London, UK), Be Saved (Berlin, GER), Family Grooves (HR) in Lovezone Records (FR). Soustanovitelj in producent slovenskih skupin The Ufoslavians, Trig Law, Manouche in Kisha ter hrvaških Golem in Dalmatian Dub.

Igor Leonardi - električna in midi kitara
Igor je v mladosti igral s slovenskimi kultnimi skupinami Begnagrad, Quatebriga in Miladojka Youneed. Kasneje je 10 let preživel v ZDA, kjer je z mnogimi različnimi glasbeniki preigraval jazz (Don Cherry), rock (Jason Newsted, bivši basist skupine Metallica) in hip hop (Telefunken). Trenutno vodi slovensko zasedbo Fake Orchestra.

Krešimir Tomec - električni bas
Basist, producent, ustanovni član skupine Cubismo. Sodeloval je z izvajalci kot Ritmo Loco, Peter Lovšin, Dino Dvornik, Magnifico, Nina Badrić, Bolesna Braća, Fake Orchestra, Oliver Dragojević, Golem, Dalmatian Dub in trenutno z Manouche. Njegova glasba je izšla tudi pri mednarodnih založbah in projektih: »Jazz It! Perfect Toy Records«, Rambling Japan in Visions UK. Večktarni dobitnik prestižne nagrade Porin.

Andrej Zavašnik Zava - bobni
Aktivni član skupin Srečna Mladina in Jardier. V preteklosti je sodeloval s skupinami Golem, Gušti in Polona, The Ufoslavians, Skor in Voodoo Popeye. Zava se poleg glasbe ukvarja tudi s fotografijo in video produkcijo.

Iz pepela preminule velenjske zasedbe Wreck je nastal projekt z japonskim pridihom, ki sliši na ime Nakajima. Gre za neke vrste nadgradnjo oziroma logični razvoj Wreck. Do spremembe imena je prišlo, ker člani zasedbe ne verjamejo ali pa mogoče bolje rečeno ne podpirajo »reunion« politike. Njihova glasba je nekakšna mešanica noise rocka, punka, hardcora 80-ih in še kaj bi se našlo. V glavnem, gre za skupek bogatih izkušenj iz njihovih predhodnih skupin, kot so Wreck, It's Not 4 Sale, Stranci, Daddy's Pudding, Platfuzz, Wasserdich...

Dejan Požegar - vokal
Siniša Hranjec - kitara
Uroš Potočnik - bas
Matic Kadliček - bobni

Haiku Garden je mlada štiričlanska shoegaze/indie rock zasedba iz Ljubljane, ki je nedavno pri založbi Kapa Records izdala svoj prvi EP z naslovom »Waver«. Že več kot leto dni igrajo avtorske komade, ki nastajajo iz idej posameznih članov skupine, ki jih nato s skupnimi močmi dodelajo v sveže in inovativne pesmi, ki združujejo žanrske vplive post-punka, grungea in psihedelije. K njihovi prepoznavnosti pa je v precejšnji meri pripomoglo tudi sodelovanje na Klubskem maratonu Radia Študent.

Luka Flegar - kitara, vokal
Matevž Bitenc - bas, vokal
Anže Knez - bobni
Klemen Tehovnik - kitara, sintetizator, vokal

Začetki nove kranjske alternativne zasedbe Mutism segajo v leto 2014, ko se je zbralo nekaj mladih nadebudnežev, ki so imeli željo po igranju drugačne metalske glasbe, ki ni omejena s tradicijo in dosedanjo mentaliteto lokalne in pa tudi globalne scene ter njenih privržencev. Po enoletnem raziskovanju različnih odtenkov težke glasbe in pa tudi drugih stilov soničnega izražanja se je lani ustalila trenutna zasedba in začela ustvarjati. Skupina razvija svoj stil, ki sicer izvira iz težkih kovin, vendar ima tendenco zaplavati v vesoljske zvočne podobe ob vedno prisotni psihedelični senzibilnosti.

Kosez - kitara
Galadriel - bas
Chalice - bobni
Neža - vokal

After:
DJ El Gadzé [R.I.O.T. Productions / Rap Balkanica]
Lizbona, Portugalska

Vstop prost!

Facebook dogodek


Sobota, 18. junij 2016, koncert: Belphegor (Avstrija), Abolished, Vasectomy

Tokratni sobotni metal razvrat bodo Dirty Skunks uprizorili v Kranju, v sklopu 5. obletnice kluba Trainstation SubArt!

Belphegor

Abolished

Vasectomy

Več informacij o koncertu

Vstopnice:
20 € v predprodaji, 24 € na dan koncerta

Facebook dogodek