10.04.2016

14. festival O•zvočenje, Bežigrajska galerija, 19. do 21. april 2016

V okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe O•zvočenje 14, ki temelji na raziskovanju zvoka, se predstavljajo skupina SAETA feat. Tinkara Kovač, skupina Zlata lina in kitarist Elvis Šahbaz.

SIGIC

O•zvočenje 14

Bežigrajska galerija

O•zvočenje 14

19. april 2016
20. april 2016
21. april 2016

Vstop prost

Glasbeni festival O•zvočenje s tradicionalnimi koncerti nove glasbe poteka v Bežigrajski galeriji vse od leta 1977 ter tako s koncerti elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe nadaljuje skoraj 40-letno tradicijo.

V torek, 19. aprila, ob 19. uri se bo predstavila mednarodno uveljavljena skupina SAETA, ki je bila ustanovljena istega leta kot festival. Svojo glasbeno usmeritev, v kateri združuje improvizacijo, elemente eksperimentalne glasbe ter v živo izvajano ali posneto elektroakustično glasbo različnih zvočnih izvorov, je ohranila vse do danes. Na odru Bežigrajske galerije 2 se ji bo pridružila glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka ter avtorica glasbe in besedil, Tinkara Kovač, ki je bodisi na odru ali v studiu sodelovala z glasbenimi legendami, kot so Ian Anderson, Robert Plant, Carlos Nunez in drugimi. Naslednji dan bo skupina Zlata lina predstavila skladbe uglasbljene poezije z istoimenskim naslovom. Članica zasedbe Melita Osojnik bo zapela tudi pesmi z začetka svoje glasbene kariere, iz repertoarja slovenske skupine Sedmina. Festival se bo zaključil v četrtek, 21. aprila, ob 19. uri, z nastopom v Izoli živečega akustičnega kitarista Elvisa Šahbaza.

Več o festivalu