28.09.2020

V sredo bodo koncertna prizorišča obarvana rdeče

V sredo, 30. septembra 2020 zvečer se bo v več kot 30 državah po svetu odvijala akcija Stojimo Skupaj (Stand as One).

Press Info

#MiDelamoDogodke
Foto: #MiDelamoDogodke

Mednarodna kampanja Mi Delamo Dogodke #wemakeevents poziva vsa slovenska koncertna prizorišča, da zasvetijo rdeče in opozorijo na našo skupnost. (Prizorišča, ki se bodo pridružila akciji, naprošajo, da se javijo na midelamodogodke@gmail.com)

7. marca 2020 se je zaradi epidemije ustavila celotna glasbena industrija. V zadnjih 6 mesecih je odpadlo nešteto festivalov, koncertov in turnej. Poleti so se najbolj predani preselili na odprto in z okrnjenimi dogodki pod taktirko vseh restrikcij, spomnili, kako je bilo včasih. Za hip smo zadihali, a že poletje je prineslo nove ukrepe - tudi 8 metrski prepad med izvajalci in posedenim občinstvom. V trenutni situaciji so mnogi izgubili delo, zmanjšali so se dohodki že tako prekarne industrije, umaknili so se oglaševalci, dogodki so postali finančno nevzdržni, na odrih dvoran pa se nabira prah.

Akcija # LightItInRed opozarja, da smo tukaj in da #StojimoSkupaj z mednarodno kampanjo #WeMakeEvents (#MiDelamoDogodke), ki javnost ozavešča o nastali situaciji. Akcija bo prenašana tudi v živo, začenši na Novi Zelandiji.

 

#MiDelamoDogodke
#MiDelamoDogodke
#MiDelamoDogodke