13.02.2020

Začimbe jazza

V organizaciji Kluba študentov Kranj pričenja nov glasbeni cikel z naslovom Začimbe jazza. Prvi dogodek se bo odvil v soboto, 15. februarja 2020, v kranjskem TrainStation SubArtu.

SIGIC

Začimbe jazza

Pripravite se na pravo fuzijo glasbenih okusov, kjer se bo klasičen jazz plemenitil z začimbami afrobeata, etno glasbe, hip-hopa, soula, rocka, funka in psihedelije.

π jammies (jazz, funk, rock, soul, hip-hop)
Pijammies je brez dvoma eno najslajših domačih odkritij zadnjih let. Ta svobodomiselna, širokogledna in predvsem izredno energična glasbena zasedba stremi k stilski neobremenjenosti in čim bolj prostemu izražanju. Fantje preigravajo fuzijo jazza, funka in fusiona, ki se napaja tako pri legendarnih Weather Report kot pri aktualnih Snarky Puppy. Spretnosti klasično in jazzovsko izobraženih glasbenikov se odražajo v izčiščenih kompozicijah, svežemu pristopu, zlasti pa neomajnemu raziskovanju. Eklektičnost in izjemna ritmičnost benda vas bosta pustili odprtih ust ali pa zazibali v plesni korak.

Divje jezero band (jazz, art rock, progressive rock, funk)
Inštrumentalna zasedba Divje jezero, katere zvok lahko opišemo kot jazzovsko obarvan, na glasovni ravni rocka in opremljen z zanimivimi ritmi in aranžmaji, črpa svoj navdih v glasbi sedemdesetih let slovenskih in tujih zasedb. Ustvarjajo izključno avtorsko »art-rock« glasbo z slovenskimi besedili, zanimivimi ritmi, ki so podlaga večinoma večglasnim melodijam v kombinaciji saksofona in el. kitare ter harmonijam, ki jih barvajo «hammond« orgle in električni klavir. So kakor živ organizem, ki se prilagaja okolju in kjer se dogajajo spremembe.