21.05.2018

Cikel Glas iz davnine z novostjo

Tokrat se bosta pred koncertom sopranistke Nataše Zupan, klarinetista Andreja Zupana in pianista Nejca Lavrenčiča predstavila še mlada umetnika Marko Erzar in pianistka Klara Hrovat.

Tanja Benedik

Glas iz davnine z novostjo

Na koncertu Večerna premišljevanja bo moč slišati samospeve, ki poleg glasu in klavirja vključujejo še klarinet. Poleg bolj znanega Schubertovega Pastirja na skali in Spohrovih Nemških pesmi bosta na programu tudi deli še živečih slovenskih skladateljev A. Ajdiča in B. Glavine.
Pred sopranistko Natašo Zupan, klarinetistom Andrejem Zupanom in pianistom Nejcem Lavrenčičem, se bosta z uvodnim koncertom predstavila baritonist Marko Erzar in pianistka Klara Hrovat, ki sta bila izbrana na natečaju Mlad PerArtem. Oba študenta na Akademiji za glasbo v Ljubljani bosta izvedla samospeve različnih avtorjev, stilov in jezikov, ki jim je skupna tema ljubezni.  
Koncerta z naslovom Večerna premišljevanja bosta izvedena v ponedeljek, 4.6.2018 ob 19.30 v SNG Maribor in v sredo, 6.6.2018 ob 19.30 v Muzeju novejše zgodovine Slovenije - Cekinov grad v Ljubljani.