14.04.2021

Danes se je začelo glasovanje - Virtualni spevSLAM 2021

spevSLAM je edinstvena priložnost za novo nastajajoče skupine – skladatelje in izvajalce klasične glasbe – da premierno predstavijo nove samospeve ter tekmujejo za denarne nagrade.

SIGIC

Spevslam
Foto: Theresa Plut / Tjaša Primc

spevSLAM je edinstvena priložnost za novo nastajajoče skupine, skladatelje in izvajalce klasične glasbe, da premierno predstavijo nove samospeve ter tekmujejo za denarne nagrade. Vsaka skupina predstavi nov samospev v slovenskem jeziku v trajanju do 5 minut. Glasujoče občinstvo v tradiciji SLAMa glasuje za svoje favorite in podeli denarne nagrade. Lani je tekmovanje zaradi epidemije odpadlo, letos pa se izvaja virtualno.

V soboto in nedeljo, 27. in 28. marca, so v Viteški dvorani posneli deset samospevov. Posnetki so objavljeni na spevSLAMovem youtube kanalu ter na spletni strani Festivala in  so na voljo za poslušanje od začetka Slovenskih glasbenih dnevov, od 14. aprila naprej. Ljubitelji samospeva lahko poslušate posnetke tudi večkrat. Za  glasovanje pa morate  kupiti glasovnico. Le-to dobite na spletni strani spevSLAM-a. Za skladbo glasujete tako, da pošljete naslov skladbe skupaj s številko glasovnice na info@spevslam.si. Vsak posameznik lahko kupi toliko glasovnic kot želi. Glasovanje bo anonimno, saj ga prevzame sistem zunanjega administratorja in bo potekalo med 14.4 - 22.4.2021.

Najboljši bodo, poleg denarnih nagrad, ki jih podeli občinstvo, prejeli še nagrado Glasbene matice (za najboljši pevski duo: nastop v njihovem glasbenem abonmaju 2021/22), nagrado PerArtem (avtorski večer izbranega skladatelja) in nagrado Društva slovenskih skladateljev (notne edicije in zgoščenke za 1., 2., in 3. mesto).

spevSLAM bo letos prvič podelil tudi nagrado skladatelju. Komisija v sestavi: Mezzosopranistka Barbara Jernejčič Fürst, pianist Nejc Lavrenčič in skladatelj Andrej Misson bo enemu od tekmovalnih skladateljev naročila cikel slovenskih samospevov.

Rezultate glasovanja bodo objavili zadnji dan SGD, predvidoma 22.aprila 2021.