17.05.2022

Finale 9. sezone Špil lige

Na Kongresnem trgu se bodo 13. junija za prvo mesto 9. sezone Špil lige potegovale skupine, ki so že dvakrat prepričale tako komisijo kot občinstvo: Amos Vamos & Škaf, the tree man band, BibliBan in Sthenge

Press Info

Finale 9. sezone Špil lige

Iz manjše dvorane Komune se za finalni koncert seli na veliki oder Kongresnega trga. Letošnji finale bo žanrsko pester. Predstavila se bosta raperja Amos Vamos & Škaf iz Ljubljane, povratniki the tree man band, ki jim je letos s svojim dovršenim nastopom uspelo priti vse do finala, razburljivi power trio BibliBan in petčlanska pop-rock skupina Sthenge.

Obeta se nam zanimiv in napet večer, poln dobre glasbe in sproščenega vzdušja. O zmagovalcu devete sezone bo odločala strokovna komisija in glasovi občinstva. Kot vedno boste lahko svoje favorite podpirali tudi od doma. Spletni prenos koncerta bo na voljo brezplačno na Youtube kanalu Kina Šiška.

Ponedeljek, 13. junij 2022 ob 20. uri - Kongresni trg

Amos Vamos & Škaf - Najboljša prijatelja, ki ju je povezala ljubezen do hip hopa, skejtanja in drugih uličnih umetnosti. S svojimi rimami sta na polfinalu ponovno omrežila publiko in si prislužila svoje mesto v finalu.

the tree man band - S svojo nalezljivo energijo in groovy zvoki trobente so povratniki Špil lige tudi letos prepričali občinstvo. Svoj dovršen stil in intenzivno odrsko prezenco bodo predstavili tudi na letošnjem finalu Špil lige.

BibliBan - Skupina, ki jo sestavljajo trije edinstveni člani. Na prvem nastopu so postregli s intenzivnimi avtorskimi komadi, ki jih je podprla njihova ekstravagantna odrska pojava. Njihov slog bi lahko primerjali s provokativnimi punk skupinami sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Sthenge - Petčlanska pop-rock skupina, ki ji nastopanje na odrih nikakor ni tuje. Njihova glasbena ustvarjalnost je podvržena predvsem slovenski feel good glasbi, ki jo pišejo tudi sami.

Špil liga je natečaj Kina Šiška za srednješolske glasbene ustvarjalce, ki že deveto leto zapored podpira mlade glasbenike in jim z nudenjem bogatih nagrad in odrskih izkušenj pomaga pri njihovih prvih resnejših podvigih. Na Špil ligi so se med drugim prvič predstavile skupine Koala Voice, Infected, Joker Out in letošnji evrovizijci LPS.