01.02.2019

Viva la musica! v ljubljanski Mestni hiši

V Rdeči dvorani Mestne hiše Ljubljana se bodo v nedeljo predstavili trije mladi glasbeniki in predstavili glasbo zgodnjega baroka v Italiji.

Press info

Viva la musica!

V okviru cikla Prepleti v organizaciji društva Sozven in ob finančni podpori Mestne občine Ljubljana  se bo v Rdeči dvorani Mestne hiše predstavil ansambel Stil – moderno, poimenovan po napredni glasbeni usmeritvi zgodnjega baroka v Italiji. 

Na koncertu Viva la musica! bo zazvenela baročna glasba italijanskega vpliva – vse od beneškega tiska do Neaplja, imigrantskih italijanskih skladateljev v Londonu do francoskega skladatelja Leclairja  in pa Bachove priredbe Vivaldijevega koncerta - od zgodnjega baroka vse do galantnega stila v osemnajstem stoletju.

Trio Stil-moderno se je nedavno izoblikoval ob skupnem študiju na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, v sestavu Maruša Brezavšček (kljunaste flavte), Anna Kiskachi (čembalo) in André Lislevand (viola da gamba). Ansambel Stil-moderno snuje sveže interpretacije stare glasbe in izvablja njene retorične elemente ter afekte k zvenu. 

Ansambel Stil  - Moderno

Maruša Brezavšček – kljunaste flavte
André Lislevand . viola da gamba
Anna Kiskachi – čembalo

Rdeča dvorana Mestne hiše, Ljubljana
Nedelja, 3. februar 2019, 18h
Prost vstop!