21.01.2020

Bowrain: 2020 Seconds(A)live

Bowrain se bo 24. januarja, v Kinu Šiška predstavil skupaj z večjo zasedbo domačih glasbenikov, za uvod pa bo glasbenik Drago Ivanuša ogrel oder s performansom 10 Minutes of Happiness. Snemal se bo tudi live album.

Press info

Bowrain: 2020 Seconds(A)live

Priznani domači glasbenik Bowrain, ki je v Šiški navdušil že večkrat, med drugim tudi v okviru praznika sodobne klavirske glasbe Piano Day in festivala MENT Ljubljana, predstavlja nov glasbeni projekt z naslovom 2020 Seconds(A)live. Projekt nastaja od jeseni 2018, karakter in vsebino glasbe pa je močno zaznamovala Bowrainova mednarodna izkušnja sodelovanja z južnoafriškim kolektivom The Brother Moves On.

Tine Grgurevič – Bowrain je sodobni skladatelj, pianist in glasbeni producent, ki se je s svojim avtorskim delom znotraj dandanes izjemno priljubljene struje sodobne klavirske glasbe suvereno uveljavil tudi na mednarodni ravni. Nastopal je že po celem svetu, od ZDA do Južne Afrike, ter na festivalih, kot so Eurosonic Noorderslag, Tallinn Music Week in Jazz festival Ljubljana, po izdaji tretje studijske plošče jeseni 2017 pa je začel plodovito sodelovanje z južnoafriškim kolektivom The Brother Moves On, ki ga je spoznal v okviru Druge godbe.

Bowrain se bo 24. januarja, v Kinu Šiška predstavil skupaj z večjo zasedbo domačih glasbenikov. Ob predstavitvi novega projekta se bodo Bowrainu na odru pridružili Oskar Longyka (violina), Ema Kobal (violončelo),Vita Kobal (violina), Žiga Golob (kontrabas), Igor Matković (trobenta), Denis Beganovič (pozavna), Gašper Okorn (francoski rog), Rok Grubelnik (tuba), Peter Baroš (sintisajzer), Karlo Petrovič (bobni), Zvezdana Novakovič (vokal) in KALU (vokal). Za vizualni koncept so poskrbeli Tjaša Gnezda, JAŠA in Ivian Kan Mujezinovič/Ee.

Projekt je nastal v koprodukciji Kina Šiška.


Za uvod bo glasbenik Drago Ivanuša predstavil performans z naslovom 10 Minutes of Happiness. “Sreča nikoli ni bila pomembna. Težava je v tem, da ne vemo, kaj zares hočemo. Osrečuje nas, da ne dobimo tistega, kar hočemo, temveč da o tem sanjamo. Sreča je za oportuniste. Mislim, da je življenje z globokim zadovoljstvom dosegljivo le skozi večni boj, še posebej skozi boj s samim seboj. Če hočeš ostati srečen, ostani neumen. Resnični mojstri niso nikoli srečni, sreča je kategorija sužnjev.” (Slavoj Žižek)